avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Activitate MURESAN CLAUDIU

Activitate MURESAN CLAUDIU

Răspuns la discuția sotul meu a parasit domiciliul
multumesc mult de raspuns, stimata doamna. am sa apelez la un avocat, desigur, dar mai am cateva nelamuriri, pe care poate reusiti sa mi le clarificati. am nevoie de martori care sa confirme parasirea domiciliului de catre sotul meu? se admit membrii de familie? si o intrebare strong: doar bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt partajabile sau si creantele (creditele bancare, spre exemplu) sunt partajabile, contractate in timpul casatoriei? astept raspuns si va multumesc.
buna seara. ma numesc Livia Moldovan. in urma cu un an, sotul meu m-a parasit, parasind si domiciliul, mutandu-se impreuna cu o alta femeie. nu avem copii, iar locuinta am cumparat-o impreuna, imprumutandu-ne de la banca, imprumut din care am platit si autoturismul nostru, pe care doar el il foloseste momentan. inca nu am divortat, dar intentionez sa dvortez.iintrebarea mea este: as putea sa il acuz de abandon de familie si sa castig locuinta? as putea sa-l oblig la plata ratelor locuintei mai departe, intrucat contractul de imprumut este comun? are dreptul la partaj? va multumesc.
revin,pe scurt, cu o alta speta. Am o hotarare jude catoreasca definitiva in care imi este stabilit un program de vizitare a copilului meu, aflat in grija mamei. La sfarsitul ultimei vizite, am avut unele discutii cu mama copilului, iar acum ma ameninta ca nu ma mai lasa sa vad copilul. La viitoarea intalnire ma astept sa am surpize neplacute. Intrebari: Ce ma sfatuiti sa fac? Sa ma prezint cu martori? Au putere in fata instantei in cazul in care fosta sotie nu se prezinta sa-mi aduca copilul? M-a sfatuit cineva sa apelez la un executor judecatoresc. Ce poate face in aceasta situatie? Ce demersuri judecatoresti se pot intrepinde pentru a o obliga pe mama copilului sa respecte programul stabilit legal? Va multumesc
multumesc mult pentru raspuns, dar as repeta o intrebare: ce as fi putut pati, din punct de vedere legal, daca incredintam copilul persoanei straine, in contextul in care acea persoana era una oarecare de pe strada si acesta ar fi disparut? in ce lege (penala? numar de lege, daca aveti cunostinta?) credeti ca m-as si incadrat ca vinovat? va multumesc.
foarte pe scurt, o speta, daca ma poate ajuta cineva. sunt divortat din anul 2002. in urma unei decizii judecatoresti definitive, mi s-a stabilit vizitarea fiului meu, in varsta de 6 ani, o data la 3 saptamani. asta seara, sambata, 26. 07.2008, am avut termen ora 20.00 de a reincredinta pe copil mamei. aceasta nu s-a prezentat la ora si locul intalnirii, ocupata fiind cu probleme personale, si a trimis o persoana straina, pe care nu am cunoscut-o niciodata, sa il ia pe copil. am refuzat sa incredintez minorul acelei persoane straine, pana in momemntul in care am reusit sa vorbesc la telefon cu mama copilului, prin intermediul telefonului acelei persoane, confirmandumi-se identitatea acelei persoane. am gresit, din punct de vedere legal ca nu am incredintat copilul unei persoane straine? care este perimetrul legal care ma apara sau ma condamna, daca e cazul, in aceasta situatie? imi faceti, va rog, trimitere la o lege? va multumesc.
Răspuns la discuția Program vizitare minor
AM REVENIT CU PROBLEMA MEA. TOTUSI, POATE CINEVA SA-MI SPUNA CE POT FACE IN SITUATIA MAI SUS AMINTITA?
MURESAN CLAUDIU a scris:

Buna ziua. Sunt in postura ex-sotului d-nei "Alva". De ieri ma bucur si eu de dreptul de a-mi vizita copilul in aceleasi conditii ca tatal fetitei. si eu locuiesc intr-o garsoniera, singur. copilul meu, un baiat de 5 ani si jumatate se simte excelent la mine si cu mine, dar am probleme cu mama care nu vrea sa mi-l incredinteze conform hotararii judecatoresti. azi, sambata ora 10, trebuia sa iau copilul, dar mama nu s-a prezentat sa mi-l aduca la locul de intalnire stabilit, invocand faptul ca decizia judecatoriei nu este inca definitiva, deci nu are nici o obligatie de a se conforma. este sau nu obligata sa respecte sentinta judecatoriei? incalca sau nu legea? ce pot face in aceasta situatie?
Confuzia de care spuneti, d-na "Alva", dumneavoastra i-o creati fetitei, nu tatal. Copilul dumneavoastra nu asimileaza inca destul de clar si nu proceseaza informatia de divort, de doi parinti despartiti, decat doar cu sprijinul dvs. imi pare rau ca ma adresez asa, stimata doamna, tot respectul ca sunteti mama unei fetite care banuiesc ca e o dulceata, dar nu rupeti contactul dintre copil si tata. vorbesc in cunostinta de cauza si din experienta proprie.
Buna ziua. Sunt in postura ex-sotului d-nei "Alva". De ieri ma bucur si eu de dreptul de a-mi vizita copilul in aceleasi conditii ca tatal fetitei. si eu locuiesc intr-o garsoniera, singur. copilul meu, un baiat de 5 ani si jumatate se simte excelent la mine si cu mine, dar am probleme cu mama care nu vrea sa mi-l incredinteze conform hotararii judecatoresti. azi, sambata ora 10, trebuia sa iau copilul, dar mama nu s-a prezentat sa mi-l aduca la locul de intalnire stabilit, invocand faptul ca decizia judecatoriei nu este inca definitiva, deci nu are nici o obligatie de a se conforma. este sau nu obligata sa respecte sentinta judecatoriei? incalca sau nu legea? ce pot face in aceasta situatie?