avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintarea minorului unei persoane straine
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintarea minorului unei persoane straine

foarte pe scurt, o speta, daca ma poate ajuta cineva. sunt divortat din anul 2002. in urma unei decizii judecatoresti definitive, mi s-a stabilit vizitarea fiului meu, in varsta de 6 ani, o data la 3 saptamani. asta seara, sambata, 26. 07.2008, am avut termen ora 20.00 de a reincredinta pe copil mamei. aceasta nu s-a prezentat la ora si locul intalnirii, ocupata fiind cu probleme personale, si a trimis o persoana straina, pe care nu am cunoscut-o niciodata, sa il ia pe copil. am refuzat sa incredintez minorul acelei persoane straine, pana in momemntul in care am reusit sa vorbesc la telefon cu mama copilului, prin intermediul telefonului acelei persoane, confirmandumi-se identitatea acelei persoane. am gresit, din punct de vedere legal ca nu am incredintat copilul unei persoane straine? care este perimetrul legal care ma apara sau ma condamna, daca e cazul, in aceasta situatie? imi faceti, va rog, trimitere la o lege? va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:00, 27 Iulie 2008
eu nu cred ca puteti avea probleme, intrucat dvs. nu erati obligat sa predati copilul unei persoane straine, necunoscute de dvs. era o problema daca refuzati incredintarea catre mama... dar asa nu vad cum ati avea neplaceri
multumesc mult pentru raspuns, dar as repeta o intrebare: ce as fi putut pati, din punct de vedere legal, daca incredintam copilul persoanei straine, in contextul in care acea persoana era una oarecare de pe strada si acesta ar fi disparut? in ce lege (penala? numar de lege, daca aveti cunostinta?) credeti ca m-as si incadrat ca vinovat? va multumesc.
Sunt prea putine elemente ca sa putem face incadrarea juridica a faptei penale.Ar fi fost infractiune.
Declaratia dvs ar fi determinat, printre altele, incadrarea juridica a faptei.
Ar fi existat si raspundere civila in afara de cea penala.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minor in strainatate 12flo 12flo Sunt divortat de 2 ani ,si in urma divortului am ramas cu un minor de 7 ani instanta a hotarat ca acesta sa stea cu mine si exercitarea in comun a autoritatii ... (vezi toată discuția)
Cum sa ne aparam de un "tata" obsedat? ContSters218056 ContSters218056 Dintr-o scurta relatie de concubinaj, fiica mea a nascut o fetita, care are acum 2 ani si 6 luni. Noi am insistat ca tatal sa fie trecut pe certficatul de ... (vezi toată discuția)
Renuntare la pensia alimentara? 2 vasilache-florinache vasilache-florinache Multumesc tuturor celor care mi-au dat solutii la problema mea anterioara. Daca cei doi copii mi-au fost incredintati mie (tatal) in urma divortului, iar fiica ... (vezi toată discuția)