avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum sa ne aparam de un \"tata\" obsedat?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum sa ne aparam de un "tata" obsedat?

Dintr-o scurta relatie de concubinaj, fiica mea a nascut o fetita, care are acum 2 ani si 6 luni.
Noi am insistat ca tatal sa fie trecut pe certficatul de nastere, in interesul ulterior al copilului. Cand copilul avea 2 saptamani, respectivul a strans-o de gat pe fiica mea si a lovit-o, eu i-am despartit, de atunci nu a mai dormit la noi,dar a venit in vizita sporadic, cinci luni, apoi a plecat in strainatate, la lucru. Fiica mea nu avea dreptul la concediu pentru cresterea copilului,asa ca el a profitat si si-a luat el acest concediu.

Problema mare este ca in acesti 2 ani, omul a facut obsesie pentru copil?, cel putin asa se exprima, ne terorizeaza zilnic cu telefoane, pe toate telefoanele familiei, la prieteni-am ajuns sa intrerupem o multime de relatii pentru a ne proteja-si cand vine acasa, la 2-3 luni, are pretentia sa vada zilnic copilul sau cel mult la 2 zile;in timpul intalnirilor, in parc sau la mall, filmeaza permanent fetita si initiaza certuri, o jigneste pe fata mea , o ameninta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Martie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:59, 7 August 2011
Solicitati prin instanta incredintarea minorei spre cerestere si educare, stabilirea unui program de vizitare , in prezenta autoritatii tutelare. Pensie de intretinere plateste? In cazul in care nu este stabilita aceasta pensie, este bine sa solicitati tot prin instanta stabilirea in sarcina tatalui. Daca nu plateste doua luni consecutiv aveti posibilitatea sa depuneti plangere penala..poate asa nu va va mai avea comportamentul acesta neadecvat.
Am mentionat mai sus ca a platit sporadic, in primele 11 luni deloc, apoi cu intermitente, in total cca 12 luni.
Nu avem nevoie de 200 lei ai lui, sanatatea noastra costa mult mai mult.

Un proces dureaza, cum ne aparam acum? Omul acesta e bolnav psihic, fara certificat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Martie 2012
gi-jane2, moderator
nu-l lasati sa intre in casa, nu-i mai raspundeti la telefon daca nu doriti, evitati-l cat puteti, chemati politia de cate ori aveti probleme.
mama poate cere incredintarea minorei si pe calea ordonantei presidentiale.
angajati avocat
Fiica dvs. poate sa formuleze:
1.-plangere pentru savarsirea infractiunii prev. de art 193 c.pen. - amenintare, daca tatal minorului a amenintat-o pe fiica dvs. sau pe dvs. cu savarsirea unei infractiuni sau fapte pagubitoare pentru ea sau pentru dvs. si daca fapta este de natura sa va alarmeze.
2.-plangere pentru savarsirea infractiunii prev de art 192 c.pen.-violare de domiciuliu, pentru ca la cererea dvs. a refuzat sa paraseasa locuinta.
Plangerea se formuleaza in termen de 2 luni de la data cunoasterii faptuitorului, in cazul dvs. de la data comiterii faptei si se depune la parchetul careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond sau la politie.
Plangerea se probeaza cu inscrisuri si martori.
De asemenea , este necesar ca fiica dvs. sa solicite instantei de judecata incredintarea minorei spre crestere si educare.
Nu fiica dvs. trebuie sa solicite stabilirea unui program de vizita in cadrul acestei actiuni, ci tatal poate sa solicite stabilirea acestui program ,fie in cadrul acestei actiuni, fie pe cale separata.
Avand in vedere atitudinea tatalui fata de mama minorului, fata de minorul de numai 2 ani si 6 luni si avand in vedere ca tatal nu are un program de vizita stabilit pe cale judecatoreasca, iar pe cale amiabila acesta nu poate fi stabilit, fiica dvs. poate sa refuze sa asigure tatalui accesul la minorul rezultat din relatia lor de concubinaj.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Ar trebui deschis un proces prin care sa obtineti incredintarea minorului si sa solicitati si un eventual program pt tata.
Desi ar putea exista anumite probleme juridice daca solicitati un program de vizita pt tata daca va angajati un avocat istet cred ca ati avea sanse la obtinerea unui program.
Va trebui bine gandita actiunea si probatiunea elaborata metodic.

Alte discuții în legătură

Drept de vizitare minor din afara casatoriei dancosma dancosma Daca parintii unui minor nu sunt casatoriti (n-au fost niciodata, copilul este din afara casatoriei) si locuiesc separat (minorul locuieste cu mama), pentru ... (vezi toată discuția)
Are sau n-are drept de vizita??? anna_mama_singura anna_mama_singura sunt in proces cu tatal fetitei mele,care are 3 ani...si in urma ultimei infatisari doamna judecatoare ne-a zis ca daca noi ne intelegem in privinta ... (vezi toată discuția)
Renuntare/decadere din drepturile parintesti ContSters168482 ContSters168482 Sunt divortata de 4 ani si am o fetita de 5 ani, copila este in ingrijirea mea , fara program de vizitare. Fostul sot nu este interesat de copil decat sporadic ... (vezi toată discuția)