avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Activitate Paularus

Activitate Paularus

Buna ziua

Momentan sunt in CIC, iar pe 2 iunie 2018 băiatul meu va împlini 2 ani.
La firma unde lucrez au fost mai multe cazuri de mame recent întoarse din CIC si date afară si din cate stiu unele au negociat pachet de plecare.
Având în vedere cele de mai sus, va rog mult sa ma ajutati cu răspunsuri la urmatoarele întrebări:
1. Ca sa beneficiez de stimulentul de inserție trebuie sa ma întorc la serviciu cu cel putin 60 de zile înainte de a împlini el 2 ani?
2. Pot beneficia de stimulentul de inserție pana cand băiatul va împlini 3 ani?
3. Pe perioada cat beneficiez de acest stimulent nu pot fi data afara legal?
4. Am citit ca aceasta perioada poate fi prelungită cu pana la 6 luni. Cine si cum decide dacă această perioadă intr-adevar se prelungește si cu cat?
5. În cazul în care postul meu nu mai e disponibil pt ca au schimbat organigrama, firma e obligată să îmi ofere un post similar ca responsabilitati si cu salariul si beneficii identice cu cele dinainte de intrare în CIC?

Multumesc anticipat pt ajutor
Am citit legea de aici (oug 97/2007 republicată 2011): [ link extern ]
Nu am gasit nicio mențiune despre ce am scris eu că ar fi pasibil de pedeapsă, de aceea intreb. Intr-o astfel de situatie fostul soț al prietenei mele ar avea vreo baza sa me reclame? Si daca da, ce riscam?
Buna seara!
Am o prietena care vrea sa isi dea copilul la o școală de care aparține strada mea. Cel mai bine ar fi sa figureze cu domiciliul aici, dar probabil e ok si cu resedinta (viza de flotant). Eu sunt proprietara apartamentului si vreau sa o ajut.
Intrebarea mea este daca vreuna din noi riscă ceva daca facem acest lucru. E legal dacă ea își schimbă CI sau face viza de flotant la adresa mea dar nu sta deloc, deci e doar de formă?
Stiu ca practica e foarte des întâlnită si nu am auzit de cineva urmarit sau prins, dar prietena mea are un fost soț cu care nu se împacă si e in stare sa reclame la poliție.