1. Ca sa beneficiez de stimulentul de inserție trebuie sa ma întorc la serviciu cu cel putin 60 de zile înainte de a împlini el 2 ani?
2. Pot beneficia de stimulentul de inserție pana cand băiatul va împlini 3 ani?
OUG 111/2010 și normele metodologice prevăd că, în cazul în care persoana se intoarce la activitatea profesională cu cel puțin 60 zile înainte de finalizarea concediului, respectiv înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 (3) ani, perioada de acordare a stimulentului de inserție se prelungește până împlinește copilul vârsta de 3 ani sau 4 ani în cazul copilului cu handicap.
Cele 60 de zile includ ”luna celuilalt părinte”
3. Pe perioada cat beneficiez de acest stimulent nu pot fi data afara legal?
4. Am citit ca aceasta perioada poate fi prelungită cu pana la 6 luni. Cine si cum decide dacă această perioadă intr-adevar se prelungește si cu cat?
Art.25 din OUG 111/2010:
......
(2) Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul:
......
b) salariatei/salariatului care se află în plata stimulentului de inserţie prevăzut la art. 7.
.......
(3) Interdicţia prevăzută la alin. (2) se extinde, o singură dată, cu 6 luni, după revenirea definitivă a salariatei/salariatului în unitate.
In acest caz, interdictia concedierii se extinde pe o durata fixa de 6 luni incepand cu data incetarii platii stimulentului de insertie.
5. În cazul în care postul meu nu mai e disponibil pt ca au schimbat organigrama, firma e obligată să îmi ofere un post similar ca responsabilitati si cu salariul si beneficii identice cu cele dinainte de intrare în CIC?
In cazul in care s-a desfiintat locul de munca, angajatorul va trebui, mai intai, sa ofere un alt loc de munca echivalent.