avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Declarație resedinta sau domiciliu
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Declarație resedinta sau domiciliu

Buna seara!
Am o prietena care vrea sa isi dea copilul la o școală de care aparține strada mea. Cel mai bine ar fi sa figureze cu domiciliul aici, dar probabil e ok si cu resedinta (viza de flotant). Eu sunt proprietara apartamentului si vreau sa o ajut.
Intrebarea mea este daca vreuna din noi riscă ceva daca facem acest lucru. E legal dacă ea își schimbă CI sau face viza de flotant la adresa mea dar nu sta deloc, deci e doar de formă?
Stiu ca practica e foarte des întâlnită si nu am auzit de cineva urmarit sau prins, dar prietena mea are un fost soț cu care nu se împacă si e in stare sa reclame la poliție.
Cel mai recent răspuns: Paularus , utilizator 21:35, 23 Ianuarie 2018
Stim cu totii ca se practica o astfel de metoda, insa... cum sa va raspundem...?
Am citit legea de aici (oug 97/2007 republicată 2011): [ link extern ]
Nu am gasit nicio mențiune despre ce am scris eu că ar fi pasibil de pedeapsă, de aceea intreb. Intr-o astfel de situatie fostul soț al prietenei mele ar avea vreo baza sa me reclame? Si daca da, ce riscam?
Ultima modificare: Marți, 23 Ianuarie 2018
Paularus, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viza de flotant Orasand Orasand Buna ziua!As avea o intrebare.De curand am dat apartamentul nostru cu contract decomodat da doar semnat intre noi si ei,iar acum dupa cateva zile mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)
Luare in spatiu - posibile neplaceri Ing.N Ing.N Buna ziua, Avem o familie din-o comuna care sta la noi in chirie si vor sa ii luam in spatiu. Acestia zic ca le trebuie copiilor la scoala. Cunoastem de ... (vezi toată discuția)
Viza de flotant alegeri 2012 mediul rural M69 M69 Salut.Vă rog să mă îmi daţi un sfat cât mai avizat în legătură cu următoarea situaţie. Voi participa la alegerile locale din vară pentru primări ... (vezi toată discuția)