avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... viza de flotant alegeri 2012 mediul rural
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

viza de flotant alegeri 2012 mediul rural

Salut.Vă rog să mă îmi daţi un sfat cât mai avizat în legătură cu următoarea situaţie.
Voi participa la alegerile locale din vară pentru primări unei localităţi rurale. O serie de prieteni care au părinţii în localitate dar au C.I. în alte localităţi,au cerut primăriei o adeverinţă care în mediul rural ţine loc de nomenclator stradal şi care este necesară la evidenţa populaţiei, pentru a obţine viza de flotant până pe 10 martie.Cu scopul de a amâna obţinerea vizei după această dată, primarul refuză eliberarea adeverinţelor, deşi o face numai persoanelor care se presupune că vor vota cu mine.
ce se poate face?
Cel mai recent răspuns: luana_mada , utilizator 19:38, 14 Martie 2012
Si pana la urma scopul care este? Nu acela de a obtine viza de flotant pentru a va putea vota pe Dvs.?

Cand au loc alegerile? In 10 iunie?

Edit later:

Potrivit OUG 97/2005, aprobata prin legea 290/2005, stipuleaza ca:
Resedinta se inscrie in actul de identitate la cererea persoanei fizice care locuieste mai mult de 15 zile la adresa la care are locuinta secundara.

Actele necesare obtinerii vizei de flotant se depun cu cel putin o saptamana inainte. Adica trebuiau depuse deja de persoanele respective pana in 2 martie, pentru a putea obtine viza pana in 10 martie, conditie obligatorie pentru a putea participa la alegerile din 10 iunie.
Ultima modificare: Duminică, 4 Martie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Am uitat să precizez pt. cei care nu ştiu , că legea electorală permite participarea la vot doar celor care au viză cu cel puţin trei luni înainte de data algerilor
Am precizat eu in mesajul anterior.:)
o săptămână este termenul maxim de obţinere a vizei, dar în se eliberează pe loc general
Se voteaza la resedinta? Parca la vot se tine cont de domiciliul persoanei... S-a schimbat legea? Pai, eu daca am domiciliu intr-o localitate si resedinta in alta, unde votez? La domiciliu sau la resedinta? Sau pot sa votez in ambele locuri, doar votez doi oameni diferiti!?!?
Citati-ne si noua din lege ca sa fim cu totii mai bine informati....

Alte discuții în legătură

Viza de flotant ianasi claudia ianasi claudia Care este termenul limita pentru stabilirea resedintei in vederea exercitarii dreptului la vot in alegerile locele din 5 iunie? (vezi toată discuția)
Vot cu viza de flotant la alegerile locale iunie 2012 Ianuaria Ianuaria Buna seara, Va rog sa-mi spuneti daca pot sa votez cu viza de flotant reinnoita avand in vedere urmatorul aspect: Din anul 2011, avand domiciliul in alta ... (vezi toată discuția)
Persoane care vor vota la alegerile locale 2016 DGeorgeD DGeorgeD Buna ziua! La alegerile locale din 5 iunie 2016 pot vota si persoane care au viza de flotant. Cu cat timp inainte de data alegerilor trebuie sa obtina viza si ... (vezi toată discuția)