avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Vot cu viza de flotant la alegerile locale iunie 2012
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Vot cu viza de flotant la alegerile locale iunie 2012

Buna seara,

Va rog sa-mi spuneti daca pot sa votez cu viza de flotant reinnoita avand in vedere urmatorul aspect:
Din anul 2011, avand domiciliul in alta localitate, am obtinut viza de flotant pe o perioada de 1 an, respectiv Mai 2011 - Mai 2012. Avand in vedere ca viza de flotant initiala a expirat , a trebuit sa obtin din nou o alta viza.
Prin urmare, la data eliberarii noii vize tot pentru o perioada de 1 an, pe eticheta aplicata pe verso-ul cartii de identitate (eticheta aplicata peste cea veche) este scris Mai 2012, asa cum de altfel e si firesc
Nu rezulta de nicaieri ca este o viza de flotant reinnoita,fiind in prelungirea celei initiale.
In aceste conditii, cum pot sa dovedesc ca nu este o viza obtinuta in scop electoral, ci este o viza prelungita pentru inca o perioada de timp si sa votez, avand in vedere precizarile MAI , respectiv " persoanele care au solicitat viză de flotant cu cel puţin trei luni înaintea alegerilor locale vor putea vota în localitatea în care şi-au stabilit noul domiciliu, conform Legii nr. 67 din 25 martie 2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale".


Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 10:21, 10 Iunie 2012
Puteti vota in baza vizei de flotant, la circumscriptia la care este arondat imobilul in care locuiti. Nu va poate acuza nimeni de obtinerea vizei de flotant in scop electoral.
Alegatorii vor fi inscrisi in liste electorale permanente, in liste electorale complementare sau in liste suplimentare si vor vota, la aceeasi sectie de votare, pentru consiliul local, consiliul judetean, pentru primar si pentru presedintele consiliului judetean.

Daca sunt persoane care, cu cel putin 3 luni inaintea scrutinului, si-au stabilit resedinta intr-o alta circumscriptia electorala in care au loc alegeri, acestea vor solicita inscrierea de catre primar intr-o lista electorala suplimentara, pe baza actului de identitate.

In lista suplimentara sunt inscrise si persoanele omise din copia de pe lista electorala permanenta, care se prezinta la vot si fac dovada, cu actul de identitate, ca domiciliaza in raza sectiei de votare respective.


Detalii: www.avocatnet.ro/content/art...
www.avocatnet.ro/content/art...
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viza de flotant alegeri 2012 mediul rural M69 M69 Salut.Vă rog să mă îmi daţi un sfat cât mai avizat în legătură cu următoarea situaţie. Voi participa la alegerile locale din vară pentru primări ... (vezi toată discuția)
Viza de flotant ianasi claudia ianasi claudia Care este termenul limita pentru stabilirea resedintei in vederea exercitarii dreptului la vot in alegerile locele din 5 iunie? (vezi toată discuția)
Observator sectie de votare 17mariko 17mariko As dori sa stiu cum pot vota la alegerile locale din localitatea de domiciliu, avand in vedere ca aceasta difera de localitatea unde voi participa ca ... (vezi toată discuția)