Copiii (două fete și un băiat) au trecut la reconstituirea dreptului de proprietate după decesul tatălui, acesta fiind moștenitorul tatălui său, bunicul copiilor(.autor)
Mama copiilor face cerere de reconstituire a dreptului de proprietate asupra autorului, în nume propriu(ca nora) adăugând în cerere si numele a doi din copii, dar face precizarea, prin tăierea numelui din cerere, ca unul din ei renunță la reconstituire, iar al treilea nu este deloc menționat ca moștenitor direct. Intreb:
1-ca noră avea dreptul să facă această cerere?
2-precizarea ei, prin tăierea numelui, ca un copil renunta la mostenire fără consimțământ scris, are valoare juridică adică e suficient pentru a produce efecte juridice?
3- e legala aceasta împroprietărire (conform L 247/2005)doar a unui copil în detrimentul celorlalți doi, ca urmare a manevrării situațiilor sus menționate, cei doi neștiind de aceasta stare?
4-Are calitatea o mamă (actionand ca noră) să scoată din drepturile legitime pe doi fii, doar pentru a favoriza pe preferat? Pentru că asta s-a dorit! Lăsăm obligația legală de a depune cerere personală, însă această cerere a mamei, în forma ei, a produs efecte. Dacă s-ar putea, aștept un răspuns. Vă mulțumesc.
Trei frați moștenesc pe tatăl decedat acesta fiind moștenitorul tatălui său decedat (bunicul copiilor). Mama fraților face cerere de reconstituire a dreptului de proprietate în anul 2005, în nume propriu, în calitate de noră, menționând în cerere și numele a doar doi dintre frați, al treilea fiind omis. În cerere taie numele unuia dintre cei doi frati, precizând ca acesta renunță la mostenire, astfel că rămân ca solicitanti doar mama și un frate. Conform Legii 247/ 2005 se va emite în 2010 titlul de proprietate doar pe numele fratelui rămas în cerere. Este legală aceasta procedura, în sensul că nora face cerere, radiază pe un frate(fiu) și nu menționează pe un al treilea frate(tot fiu) ca moștenitor? Este un fals în declarații acest fel de cerere, care poate atrage anularea titlului de proprietate amintit mai sus?
Bună ziua, va rog sa ma lămuriti in urmatoarea situatie:
Am fost reintegrat si instanta mi-a stabilit, printr-o expertiza contabilă, in anul 2000, despăgubiri salariale,
pentru perioada sept 1991 -nov 2000, conform art 136 c.muncii cel vechi, avand ca baza media salariilor pe ultimele 3 luni, aceste despagubiri pornind de la un salariu in cuantum de 19338 lei, la momentul septembrie 1991. Conform expertizei, in -nov 2000 am acelasi salariu tarifar de 19338 lei( cv a 4 paini! ).
La determinarea pensiei, ce se ia ca bază de calcul, acest salariu de 19338 lei pe toata perioada 1991-2000,sau se actualizează cu indicii de inflație ai perioadei de mai sus?
Am rugămintea sa-mi raspundeti pe jan.vorovenci@yahoo.com, pentru a putea dialoga cu d-voastra, in situația ca veți mai avea nevoie de date.
Cu mulțumiri deosebite!