avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenitori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenitori

Copiii (două fete și un băiat) au trecut la reconstituirea dreptului de proprietate după decesul tatălui, acesta fiind moștenitorul tatălui său, bunicul copiilor(.autor)
Mama copiilor face cerere de reconstituire a dreptului de proprietate asupra autorului, în nume propriu(ca nora) adăugând în cerere si numele a doi din copii, dar face precizarea, prin tăierea numelui din cerere, ca unul din ei renunță la reconstituire, iar al treilea nu este deloc menționat ca moștenitor direct. Intreb:
1-ca noră avea dreptul să facă această cerere?
2-precizarea ei, prin tăierea numelui, ca un copil renunta la mostenire fără consimțământ scris, are valoare juridică adică e suficient pentru a produce efecte juridice?
3- e legala aceasta împroprietărire (conform L 247/2005)doar a unui copil în detrimentul celorlalți doi, ca urmare a manevrării situațiilor sus menționate, cei doi neștiind de aceasta stare?
4-Are calitatea o mamă (actionand ca noră) să scoată din drepturile legitime pe doi fii, doar pentru a favoriza pe preferat? Pentru că asta s-a dorit! Lăsăm obligația legală de a depune cerere personală, însă această cerere a mamei, în forma ei, a produs efecte. Dacă s-ar putea, aștept un răspuns. Vă mulțumesc.

Ultima modificare: Marți, 31 Iulie 2018
jan.v, utilizator
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 18:56, 31 Iulie 2018
Se poate prin instanta anula acel titlu de proprietate si repune in situația corecta din punct de vedere juridic. Va trebuie un avocat bun

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune jan.v jan.v Trei frați moștenesc pe tatăl decedat acesta fiind moștenitorul tatălui său decedat (bunicul copiilor). Mama fraților face cerere de reconstituire a ... (vezi toată discuția)
Acceptare tacita a succesiunii Aaron Aaron Ce se intelege prin acceptare tacita? Daca intre toti mostenitorii este intelegere necontestata ca toti au dreptul la succesiune, dar numai unul a facut ... (vezi toată discuția)
Indivizibilitate sau nu a certificatului de mostenitor? ( decizia xi a iccj din 5.02.2007) Anneliese Anneliese In urma decesului tatalui s-a emis un certificat de mostenitor, in anul 1980, pe numele sotiei si a unuia dintre cei 4 copii. Ceilalti trei sunt renuntatori. ... (vezi toată discuția)