Copiii (două fete și un băiat) au trecut la reconstituirea dreptului de proprietate după decesul tatălui, acesta fiind moștenitorul tatălui său, bunicul copiilor(.autor)
Mama copiilor face cerere de reconstituire a dreptului de proprietate asupra autorului, în nume propriu(ca nora) adăugând în cerere si numele a doi din copii, dar face precizarea, prin tăierea numelui din cerere, ca unul din ei renunță la reconstituire, iar al treilea nu este deloc menționat ca moștenitor direct. Intreb:
1-ca noră avea dreptul să facă această cerere?
2-precizarea ei, prin tăierea numelui, ca un copil renunta la mostenire fără consimțământ scris, are valoare juridică adică e suficient pentru a produce efecte juridice?
3- e legala aceasta împroprietărire (conform L 247/2005)doar a unui copil în detrimentul celorlalți doi, ca urmare a manevrării situațiilor sus menționate, cei doi neștiind de aceasta stare?
4-Are calitatea o mamă (actionand ca noră) să scoată din drepturile legitime pe doi fii, doar pentru a favoriza pe preferat? Pentru că asta s-a dorit! Lăsăm obligația legală de a depune cerere personală, însă această cerere a mamei, în forma ei, a produs efecte. Dacă s-ar putea, aștept un răspuns. Vă mulțumesc.
Succesiune
jan.v
Trei frați moștenesc pe tatăl decedat acesta fiind moștenitorul tatălui său decedat (bunicul copiilor). Mama fraților face cerere de reconstituire a ... (vezi toată discuția)