avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Trei frați moștenesc pe tatăl decedat acesta fiind moștenitorul tatălui său decedat (bunicul copiilor). Mama fraților face cerere de reconstituire a dreptului de proprietate în anul 2005, în nume propriu, în calitate de noră, menționând în cerere și numele a doar doi dintre frați, al treilea fiind omis. În cerere taie numele unuia dintre cei doi frati, precizând ca acesta renunță la mostenire, astfel că rămân ca solicitanti doar mama și un frate. Conform Legii 247/ 2005 se va emite în 2010 titlul de proprietate doar pe numele fratelui rămas în cerere. Este legală aceasta procedura, în sensul că nora face cerere, radiază pe un frate(fiu) și nu menționează pe un al treilea frate(tot fiu) ca moștenitor? Este un fals în declarații acest fel de cerere, care poate atrage anularea titlului de proprietate amintit mai sus?
Ultima modificare: Luni, 25 Iunie 2018
jan.v, utilizator

Alte discuții în legătură

Mostenitori jan.v jan.v Copiii (două fete și un băiat) au trecut la reconstituirea dreptului de proprietate după decesul tatălui, acesta fiind moștenitorul tatălui său, ... (vezi toată discuția)
Mostenire OVIDIU ALEXANDRU OVIDIU ALEXANDRU BUNA ZIUA! as avea si eu mai multe intrebari legate despre o mostenire .Bunica mea umbla de foarte mult timp dupa o mostenire de 9 ha de care beneficieaza ... (vezi toată discuția)
Inscrierea mostenitorilor in titlul de proprietate ghita_28 ghita_28 Buna seara, am si eu o intrebare legat de emiterea Titlurilor de Proprietate,in acord/coroborat cu prevederile legilor succesorale de care Comisiile ... (vezi toată discuția)