In urma decesului tatalui s-a emis un certificat de mostenitor, in anul 1980, pe numele sotiei si a unuia dintre cei 4 copii. Ceilalti trei sunt renuntatori. La vremea respectiva, suprafata din certifcat era de 250 mp. Conform registrului agricol 1959-1963 tatal decedat figureaza cu suprafata de 1.3 ha, ca titular de drept. Sotia face cerere in nume propriu pentru suprafata de 1.3ha, Comisia locala de fond funciar nu ia in considerare certificatul de mostenitor, nici titularul de drept al terenurilor si emite titlul de proprietate numai pe numele sotiei supravietuitoare. In acelasi timp, fiul beneficiar al certificatului de mostenitor nu face cerere catre Comisia locala, considerand ca beneficiaza automat de dreptul din certificatul de mostenitor alaturi de mama sa. In 1992 mama decedeaza . In prezent, cei trei copii renuntatori cer in instanta impartirea terenului in parti egale dupa mama deoarece ei considera ca, fiind singura care a facut cerere este si singura beneficiara a certificatului de mostenitor. Intrebarea este : fiul trecut alaturi de mama sa in certificatul de mostenitor mai beneficiaza in aceste conditii de cota parte ce i-ar reveni conform inscrisului ? Si: avea Comisia locala obligativitatea emiterii titlului de proprietate pe numele titularului de drept din registrul agricol ( tatal decedat ) sau comisia a procedat corect luand pur si simplu in considerare cererea sotiei mostenitoare in emiterea titlului de proprietate?
titlul de proprietate este emis corect din punctul meu de vedere pt ca cererea de reconstituire a dreptului de proprietate a fost formulata numai de mama dvs.
fiul care nu a formulat cerere de reconstituire a dreptului de proprietate are aceleasi drepturi ca si ceilalti 3 frati, adica terenul inscris in TP -ul def. mamai se imparte in 4 parti egale
Mostenire
dan2
Bunica, fosta proprietara de teren agricol, a decedat in [b]1958.[/b] Tatal meu, unul dintre copii, a decedat in [b]1946[/b], iar mama s-a recasatorit in ... (vezi toată discuția)