avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... certificatul de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

certificatul de mostenitor

Am o nelamurire cu privire la drepturile ce le confera certificatul de mostenitor.
T si M sunt sot si sotie. T a avut o suprafata de teren in CAP. Ei au impreuna 4 copii. Acestia sunt D,B,E si L.
La moartea tatalui in 1977 toti copii renunta la mostenire in favoarea mamei prin certificat de mostenitor.
La decesul mamei in 1981 renunta la mostenire B, E si L acceptind mostenirea numai D prin certificat de mostenitor .
In baza legii 18/1991 fac cerere de repunere in posesie pentru suprafata ce a fost in CAP D si E . Ei sunt trecuti pe titlul de proprietate.
As vrea sa stiu daca E a renuntat la mostenire atat dupa tata cat si dupa mama mai avea drept la mostenire?
Suprafata trece in mostenirea celui ce a acceptet mostenirea chiar daca nu se afla in circuitul public la data decesului parintilor.???
Mai exact cui cine are drept de mostenire??
Daca suprafata a fost pe numele lui T , tinind cont de faptul ca amandoi au renuntat la mostenirea lui in favoarea mamei au dreptul la cote egale din mostenire??

Va multumesc!!!
P.S daca nu au dreptul sa ceara reconstituirea dreptului de proprietate dupa tata (T) cui va reveni pamantul???
Ultima modificare: Joi, 12 Noiembrie 2009
stoicav_72, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 17:29, 12 Noiembrie 2009
nu, daca a renuntat expres la succesiune nu mai avea dreptul sa ceara reconstituirea dr de proprietate.
La mostenirea tatalui, pe numele caruia era pamintul, au renuntat toti mai putin mama.Eea este decedata acum. Asadar cui revine mostenirea.??
cererea tb facuta de D. era singurul indreptatit.
ceilalti sunt renuntatori.
Odata ce au renuntat la succesiune(in mod firesc , in integralitate ) nu mai poate opera nicio revocare a renuntarii.
(s-a scurs termenul de 6 luni , de la deces), asa incat erezii devin straini de succesiune.

D, a carei calitate de mostenitor e atestata si de certificat justfica acea calitate procesuala activa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare partiala a titlului de proprietate stoicav_72 stoicav_72 Buna ziua. Va rog, daca puteti sa ma ajutati in lamurirea unei probleme legata de o mostenire. In data de 20.12.1977 tatal decedeaza.Defunctul are 4 ... (vezi toată discuția)
Drept civil. mostenire! completare succesiune nicujexul nicujexul Buna ziua! Intrebare: Dupa decesul tatalui, la dezbaterea succesiunii, toti cei 4 copii au renuntat in favoarea mamei pt locuinta ce forma masa succesorala ... (vezi toată discuția)
Taxa de succesiune DARSHAN DARSHAN buna seara!Am si eu o nelamurire:am dezbatut taxa de succesiune dupa tata in 1992,cu sora si mama,fara sa se treaca si pamintul detinut de tata de la ... (vezi toată discuția)