Mulțumesc frumos pentru promptitudinea cu care mi-ați răspuns.
În condițiile în care nu cerem nicio despăgubire, doar pentru a-l determina pe viitor să nu mai repete aceeași situație, se poate face o sesizare la sediul politiei locale sau care ar fi alternativa mai rapidă?
Vă rog să mă ajutați să rezolv o problemă care persistă de câțiva ani. Am un teren agricol extravilan care anul acesta este cultivat cu grâu și care este călcat de o turma de oi. Am încercat să rezolv problema pe cale amiabilă, dar nu are niciun efect.
Am citit pe site și am văzut că o soluție pentru a rezolva problema este plângerea civilă delictuală care face apel la Art. 1349 din Codul civil.
Dacă mai mulți proprietari sunt în aceeași situație îi pot menționa în plângere? Dacă da, vă rog să mă îndrumați cum anume.
Vă rog tare mult să mă ajutați cu un model de plângere/sesizare (sau ceva în acest sens).
Discuția m-a ajutat pentru a mă îndruma în încercarea de a rezolva problema pe care o am și eu, identică cu cea prezentată în discuție.
Am încercat cu atenționarea verbală (m-am ghidat după principiul de a nu face rău nimănui), dar nu are niciun efect. Doresc totuși să optez pentru răspunderea civilă delictuală.
Pentru a scrie o plângere validă, vă rog tare mult să mă ajutați dacă puteți cu un model de plângere,