avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Model plângere civilă delictuală
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Model plângere civilă delictuală

Bună ziua,

Vă rog să mă ajutați să rezolv o problemă care persistă de câțiva ani. Am un teren agricol extravilan care anul acesta este cultivat cu grâu și care este călcat de o turma de oi. Am încercat să rezolv problema pe cale amiabilă, dar nu are niciun efect.
Am citit pe site și am văzut că o soluție pentru a rezolva problema este plângerea civilă delictuală care face apel la Art. 1349 din Codul civil.
Dacă mai mulți proprietari sunt în aceeași situație îi pot menționa în plângere? Dacă da, vă rog să mă îndrumați cum anume.
Vă rog tare mult să mă ajutați cu un model de plângere/sesizare (sau ceva în acest sens).

Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 24 Ianuarie 2018
Bianca Ioana, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 22:36, 24 Ianuarie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Mulțumesc frumos pentru promptitudinea cu care mi-ați răspuns.
În condițiile în care nu cerem nicio despăgubire, doar pentru a-l determina pe viitor să nu mai repete aceeași situație, se poate face o sesizare la sediul politiei locale sau care ar fi alternativa mai rapidă?

Vă mulțumesc!
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua,

Plangerea delictuală la care va referiti este, de fapt, o cerere de chemare in judecata care se solutioneaza de catre instanta de judecata.

Daca sunteti mai multi proprietari in aceeasi situatie, puteti deschide impreună un proces comun impotriva celui/celor care va încalcă dreptul de proprietate.

Gasiti aici un model de cerere de chemare în judecata:

portal.just.ro/.../Cerere%20de%20chemare%20în%20judecată.doc
Greu de crezut ca puteti sa aveti castig de cauza cu un model copiat de pe net,acest gen de actiune presupune administrarea unui probatoriu,dovedirea ca sunt indeplinite elementele raspunderii civile delictuale prejudiciu,fapta ilicita ,raport de cauzalitate intre prejudiciu si fapta ilicita etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasunatul abuziv pe terenul arabil danielpopovici danielpopovici Sub incidenta carei legi intra actiunea de incalcare (sistematica, periodica, organizata) a proprietatii private (respectiv culturi agricole pe teren arabil ... (vezi toată discuția)
Reconventionala inclusa in intampinare (?) / daune morale pentru acuzatia mincinoasa integrity integrity In \" intampinarea\" depusa de angajator,la chemarea in judecata a acestuia pentru drepturi salariale, angajatorul descrie o paguba produsa de salariat in ... (vezi toată discuția)
Pot sa cer despagubire de la primar? barnix2001 barnix2001 Actualmente locuiesc in vecinatatea unei Pieti Agroalimentare si am niste Chisoscuri pe terenul meu cu iesire la Piata din care traiesc. Primarul nou vrea sa ... (vezi toată discuția)