avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 381 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot sa cer despagubire de la Primar?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot sa cer despagubire de la Primar?

Actualmente locuiesc in vecinatatea unei Pieti Agroalimentare si am niste Chisoscuri pe terenul meu cu iesire la Piata din care traiesc. Primarul nou vrea sa faca modificari in piata prin care pericliteaza functionarea Chioscurilor mele. Pot sa cer despagubire daca din cauza modificarilior facute de primar in Piata Agroalimentara trebuie sa inchid Chioscurile mele?
Cel mai recent răspuns: barnix2001 , utilizator 04:56, 2 Iulie 2012
Ce pot sa fac daca primarul muta Piata Agroalimentara
de pe langa chioscurile mele? Pot sa cer despagubire?
Dar daca muta numai o parte a Piatei Agroalimentara
si prin aceasta micsoreaza venitul meu?

Ultima modificare: Marți, 19 Iunie 2012
barnix2001, utilizator
Solutia este sa va mutati chioscurile in noua piata.

Nu vad ce sanse ati avea intr-o actiune impotriva primarului. Cu atat mai mult cu cat nu incalca niciunul dintre drepturile dumneavoastra.



Chioscuril se afla pe terenul meu si sant date in chirie pt. firme. De aici realizez venitul din care traiesc. Dac se muta piata no sa am din ce sa traiesc.
Deci chioscurile sant pe terenul meu si fronurile sant deschise spre piata. Dac se muta piata atunci nu mai pot sa inchiriez chioscurile si no sa am din ce sa traiesc. Vreau sa trimit o somatie catre primar din care am sa prezint problema mea. As vrea sa stiu ce temei legal am ca sa impiedic mutarea pietei?
Nu sant multumit de raspunsul Dv. La celalat forum am primit urmatorul raspuns:
Temeiul de drept al acțiunii ar fi dispozițiile Noului Cod civil, art. 1349, iar actiunea ar fi de răspunderea civilă delictuală. Ca sa aveti castig de cauza ar trebui sa dovediti îndeplinirea condițiilor cumulative pentru antrenarea acestei răspunderi: fapta ilicită, vinovăția, prejudiciul, legătura de cauzalitate între faptă și prejudiciu.
Fapta ilicită trebuie sa constea în ocuparea si modificarea spatiului (pietei) fără un titlu valabil.
Procedura concilierii prealabile nu este obligatorie, in cazul raspunderii civile delictuale, faptuitorul este de drept pus in intarziere, fara efectuarea vreunei formalitati in acest sens.

Alte discuții în legătură

Model plângere civilă delictuală Bianca Ioana Bianca Ioana Bună ziua, Vă rog să mă ajutați să rezolv o problemă care persistă de câțiva ani. Am un teren agricol extravilan care anul acesta este cultivat ... (vezi toată discuția)
Actiune in pretentii de dr comun sau de dr comercial? manu_ella manu_ella ]Sc X are ca obiect de activitate administrarea spatiilor de parcare, societatea avand in concesiune terenul destinat spatiul de parcare. Prin urmare, persoana ... (vezi toată discuția)
Taxa pe chioscuri pe teren particular in interiorul pietei agroalimentare barnix2001 barnix2001 Locuiesc in vecinetatea Pietei Agroalimentare si am retrocedat o bucata de teren din piata. Pe acest teren am construit niste chioscuri. Chioscurile au intrari ... (vezi toată discuția)