In " intampinarea" depusa de angajator,la chemarea in judecata a acestuia pentru drepturi salariale, angajatorul descrie o paguba produsa de salariat in urma cu 1 an, despre care adauga ca reparatia care a costat sute de milioane poate sa-i fie imputata, nefiind prescris dreptul la actiune. Mai depune ca dovezi o cerere de interventie service asupra aparatului si un proces verbal de reparatie.
Nu solicita instantei sa-l oblige pe angajat la plata sumei pe care nu o specifica si pentru care nu depune factura...
Reprezinta aceasta o cerere reconventionala inclusa in intampinare?
Pot in raspunsul la intampinare sa solicit instantei daune morale pentru incriminarea gratuita la care a recurs angajatorul pentru presupusa fapta pe care nu o poate demonstra pentru ca nu a existat?
Intampinarea este actul prin care paratul raspunde la capetele de cerere ale reclamantului prin invocarea exceptiilor de procedura, prin aratarea dovezilor pe care se va sprijini, etc.
Cererea reconventionala este modalitatea prin care si paratu-reclamantl la randul lui are pretentii de la reclamantul-parat cu privire la recuperarea unui pejudiciu.
Altfel spus, probabil ca la primul termen (cum ar fi si normal) il va pune sa-si precizeze cererea, adica daca este si cerere reconventionala sau doar o intampinare.
De foarte multe ori se practica varianta: intampinare-cerere reconventionala.
Referitor la intrebarea dvs, nu vor fi nici temeinice si nici legale daunele pe care le veti cere, "pentru incriminarea gratuita".
Va multumesc frumos ca mi-ati raspuns.
Daca acuzi pe cineva de ceva, asa aiurea, ca sa-l stresezi si se dovedeste ca n-ai avut niciun motiv real sa faci asta, nu trebuie sa raspunzi pentru fapta ta?
Cu supararea, nervii mei, stresul si timpul din viata mea petrecut sa demontez si sa demonstrez ca n-are legatura cu mine ceea ce invoca, cum ramane?
Exista raspunderea civila delictuala pentru fapta proprie, art. 998 si art.999 C.civ. constituind temeiul pentru conditiile generale ale raspunderii delictuale ...
Pentru angajarea raspunderii civile delictuale pentru fapta proprie se cer a fi intrunite cumulativ patru conditii, si anume:
1.existenta unui prejudiciu;
2.existenta unei fapte ilicite;
3.existenta unui raport de cauzalitate intre fapta ilicita si prejudiciu;
4.existenta vinovatiei celui ce a cauzat prejudiciul, constind in intentia, neglijenta sau imprudenta cu care a actionat.