avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1152 soluții astăzi
Forum Activitate ilie tatarici

Activitate ilie tatarici

35 ani si o luna cotizatii inclusiv cu grupa a doua de munca.Am mai avut 7 ani in grupa intai dar am pierdut procesul.La ce varsta pot iesi anticipat?.Am lucrat pe pozitii de inginer foraj si inginer-sef.Va multumesc!Sunt nascut in 6 martie 1957.
Fiti amabil, im anul 2030, cu un stagiu de cotizare mai mic de 15 ani, respectiv 6 ani plus doua perioade de somaj pana in anul 2002 se poate beneficia de pensie?Persoana este nascuta in luna mai 1967 Multumesc!
perioada de somaj se mai considera vechime in munca?Multumesc!
daca rezilierea contractului s-a facut cu art. 31 /alin.3 angajatorul mai poate face plangere penala fostului angajat?Multumesc!
Răspuns la discuția inregistrare contract de munca
va multumesc!
Răspuns la discuția inregistrare contract de munca
Da, am semnat un contract in data de 25.02.2019 cu incepere a activitatii 26.02.2019.am lucrat pana pe data de 3.03.2019 zi in care am solicitat in scris incetarea activitatii, nefiind de acord cu modul de lucru al acestuia,fapt pentru care am specificat ca imi imputa o suma pe care nu o poate proba cu acte ca si incasare in ziua de 28.02 2019.Am suficiente probe pentru cele 5 zile in ce priveste evaziunea fiscala.
Buna ziua!Fiti amabil, daca ma puteti ajuta, am lucrat 5 zile la o firma ca lucrator comercial, si neacceptand conditiile ulterioare care sau pus la vanzari, respectiv neinregistrarea tuturor vanzarilor, trimitere la banca pentru a depune bani din vanzari neinregistrate, am solicitat desfacerea contractului, desi nu cred ca este inregistrat deoarece la angajarea nu mi s-au cerut doc. care sa ateste studii sau calificare, doc care trebuiesc la dosarul personal al salariatului.Ca urmare a plecarii mele din firma , aceste m-a sunat sa-mi spuna ca ii lipsesc din firma suma de 1070, suma pentru care ma ameninta ca imi face dosar penal, desi el nu isi justifica aceasta suma prin raportul zilnic pe care mi-l imputa in data de 28.02.2019 unde vanzare pe acte este de 598 lei.Acest individ are pc. de lucru in toata tara , de fel este din Constanta, iar din toate magazinele ii pleaca angajatii, cu care are aceiasi atitudine.Eu nefiind de acord a fi complice la evaziune fiscala am plecat dar dubios ca nu mi s-a cerut sa-mi dau demisia sau sa efectuez un preaviz, doar sunt avertizata ca conform unor inregistrari video acesta mi-ar face dosar penal.Nu am avut asa ceva in viata mea,nu am avut de aface cu politia sau alte organe juridice decat atunci cand mi s-a eliberat buleti sau pasaport.Va rog sa-mi spuneti ce demersuri pot face deoarece eu am foarte multe dovezi concrete privitor la evaziunea fiscala pe care o face acest individ.Va multumesc!Mentionez ca folosesc adresa de mail a sotului meu.
pentru per. ianuarie 2013- decembrie 2017 pe salariul minim cat ar trebui sa platesc?