Buna seara! Pe santierul din fata blocului folosesc generatoare pentru ca nu au deocamdata altfel de acces la energie electrica. Problema este ca generatorul merge si noaptea si scoate un zgomot infernal. Toata noaptea.
Am incercat sa vorbesc cu seful de santier. M-a dus cu vorba: ca tocmai s-a stricat cel silentios, ca se repara sau se inlocuieste. Au trecut saptamani. Am chemat politia. De mai multe ori. Cand vine politia, generatorul se opreste, dar peste cateva ore o luam de la capat.
1. Ce pot sa fac pentru a obtine o solutie definitiva?
2. Daca este necesar sa mergem in instanta care sunt pasii de urmat?
3. Care ar fi costurile in acest caz? (Aproximativ, sa-mi fac o idee ca ordin de marime.)
4. Cat dureaza in instanta pana la solutionare? (Tot aproximativ, ca daca termina astia blocul intre timp n-am rezolvat mare lucru.)
lorem ipsum
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Conform art.2, lit.i) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale modificată şi aprobată prin Legea nr.182/2016, persoana fizică autorizată este întreprinderea economică, fără personalitate juridică, organizată de o persoană fizică ce foloseşte, în principal, forţa sa de muncă.
În consecinţă, PFA, neîndeplind condiţia de a fi persoană juridică, nu este obligată să ţină registrul unic de control, ci îl poate ţine prin opţiune.
Registrul unic de control este, de asemenea, opţional pentru profesiile liberale.
Din ce am aflat pana acum:
Nu trebuie depusa declaratia 201, atata timp cat veniturile obtinute din strainatate nu sunt din drepturi de autor.
Daca sunt venituri obtinute din drepturi de autor ... atunci trbuie sa treci de la PFA norma de venit la PFA sistem real.
Intrebarea care se naste acum este: PFA sistem real cu venituri din strainatate obtinute din drepturi de autor, trece veniturile pe 201 sau pe 200 / 220?
In principiu nu prea conteaza pentru ca procentul de impozitare e aceleasi, si oricum nu beneficiezi de cota forfetara de 40%, asadar formularul folosit cred ca e mai putin important, atata timp cat banii sunt fiscalizati.
Am o problema pe care va rog sa ma ajutati sa o descalcesc:
Activitatea pe care doresc sa o desfasor este fotografie de stock. Sunt singur, nu am asociati. Imaginile sunt distribuite de niste site-uri de intermediere (banci de imagini). Majoritatea acestor intermediari sunt in SUA. Banii vin in dolari, intra in PayPall si de acolo ii retrag in contul bancar.
Este nevoie sa deschid un PFA sau un SRL pentru a fiscaliza veniturile obtinute din fotografia de stock? Sau nu este nevoie de PFA/SRL si aceste venituri se pot fiscaliza in vreun fel pe drepturi de autor?
Aceasta activitate se incadreaza la cod caen 7420 - activitati fotografice? Sau, din punct de vedere legal, veniturile obtinute nu sunt de fapt din fotografie, ci din "inchirierea" temporara a imaginilor, adica proprietate intelectuala / drepturi de autor, si atunci nu se mai incadreaza la 7420? Sau drepturile de autor si 7420 nu se exclud neaparat?
Daca se incadreaza la 7420 - as putea sa dechid un PFA cu norma de venit? Sau sunt obligat sa fac PFA in sistem real din cauza interpretarii cu prorpietatea intelectuala?
Pe scurt, ce trebuie sa fac ca sa pot sa desfasor aceasta activitate in mod legal?