avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Cum pot sa fiscalizez veniturile din Fotografia de ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Cum pot sa fiscalizez veniturile din Fotografia de Stock?

Buna ziua,

Am o problema pe care va rog sa ma ajutati sa o descalcesc:

Activitatea pe care doresc sa o desfasor este fotografie de stock. Sunt singur, nu am asociati. Imaginile sunt distribuite de niste site-uri de intermediere (banci de imagini). Majoritatea acestor intermediari sunt in SUA. Banii vin in dolari, intra in PayPall si de acolo ii retrag in contul bancar.

Este nevoie sa deschid un PFA sau un SRL pentru a fiscaliza veniturile obtinute din fotografia de stock? Sau nu este nevoie de PFA/SRL si aceste venituri se pot fiscaliza in vreun fel pe drepturi de autor?

Aceasta activitate se incadreaza la cod caen 7420 - activitati fotografice? Sau, din punct de vedere legal, veniturile obtinute nu sunt de fapt din fotografie, ci din "inchirierea" temporara a imaginilor, adica proprietate intelectuala / drepturi de autor, si atunci nu se mai incadreaza la 7420? Sau drepturile de autor si 7420 nu se exclud neaparat?

Daca se incadreaza la 7420 - as putea sa dechid un PFA cu norma de venit? Sau sunt obligat sa fac PFA in sistem real din cauza interpretarii cu prorpietatea intelectuala?

Pe scurt, ce trebuie sa fac ca sa pot sa desfasor aceasta activitate in mod legal?

Multumesc mult!
Ultima modificare: Joi, 25 Ianuarie 2018
lorem ipsum, utilizator
Cel mai recent răspuns: lorem ipsum , utilizator 23:56, 11 Februarie 2018
Pe scurt, din ce am aflat pana acum, raspunsul este: PFA in sistem real.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata impozitului pe venit si a contributiilor sociale ca persona fizica cristi_gdc cristi_gdc In legatura cu ce optiuni as avea in cazul in care vreau sa desfasor activitati de creeare , modifcare, intretinere de programe software pentru alte tari: - ... (vezi toată discuția)
Deschidere magazin foto cotzzo cotzzo M-ar interesa si pe mine sa deschid un magazin foto. Ce coduri CAEN ar trebui sa am inscrise eu doresc sa desfasor: - activitati foto & video evenimente, ... (vezi toată discuția)
Ce contributii platesc in cazul in care angajez cu contract individual? Dorina3 Dorina3 Buna ziua, Un PFA cu activitati fotografice, cod caen 7420, sistem real al veniturilor poate angaja sotia ?Mentionez ca nu realizez lunar venituri, doar in ... (vezi toată discuția)