avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Plata impozitului pe venit si a contributiilor sociale ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Plata impozitului pe venit si a contributiilor sociale ca persona fizica

In legatura cu ce optiuni as avea in cazul in care vreau sa desfasor activitati de creeare , modifcare, intretinere de programe software pentru alte tari:
- se poate sa platesc impozitul pe venit si contributiile sociale ca si persona fizica ? ( fara sa trebuiasca sa am o forma de organizare ca: PFA, SRL etc )
- pot opta in cazul acesta pentru oricare din sistemul de impozitare: norma de venit sau sistem real ?
- in ce categorie de venit ma incadrez: drepturi de proprietate intelectuala sau activități independente ...?
Ultima modificare: Joi, 7 Februarie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: cristi_gdc , utilizator 08:51, 8 Februarie 2019
Va trebui sa va autorizati ca pfa si veti plati impozit pentru aceste venituri din activitati independente.
Multumesc pentru raspuns.
Pot sa aflu mai multe detalii legat de motivul pentru care activitatea descrisa nu s-ar putea impozita ca persona fizica ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa sau srl-d programator, ce să aleg? szsn szsn Buna. Daca ma angajez in strainatate ca si contractor cu PFA, cu cate procente raman in mana din salar? Platesc si CAS si CASS? Sau ar fi mai ok sa deschid ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa cfv1000 cfv1000 Buna ziua Am nevoie sa imi fac un PFA si am nevoie de niste informatii. PFA-ul e pentru presatari servicii - programare web. Sunt web developer. Din cate ... (vezi toată discuția)
Pfa- obligatoriu norma de venit sau pot opta pentru impozitare la venit real ? Sorin_mn Sorin_mn Buna ziua, pentru o activitate de comert pe PFA, care se regaseste in nomenclatorul normelor de venit 2014, eu trebuie obligatoriu sa optez pentru norma de ... (vezi toată discuția)