Buna ziua, pentru o activitate de comert pe PFA, care se regaseste in nomenclatorul normelor de venit 2014, eu trebuie obligatoriu sa optez pentru norma de venit, sau aceasta norma este optionala, iar eu pot opta pentru impozitare la venitul real?
Contribuabilii care obtin venituri din activitati independente datoreaza la bugetul de stat impozit pe venit de 16% si pot opta pentru doua modalitati de impozitare: in sistem real sau norma de venit.
Va multumesc pentru raspuns. sa stiti ca am citit si articolul recomandat inainte de a adresa intrebarea. Nelamurirea mea este de ce mai exista aceasta norma de venit pentru activitatea de comert care ma intereseaza, din moment ce pot opta pentru impozitare la venitul real?
De ce as opta asadar pentru norma de venit din moment ce nu e obligatoriu, care e mecanismul, daca nu va suparati, as vrea sa inteleg.
Buna ziua, revin cu nelamurirea mea:
daca codul caen pe care vreau sa deschid un PFA se regaseste in nomenclatorul acela cu norma de venit, eu sunt obligat sa optez pentru norma de venit?
Sau pot opta pentru impozitare in sistem real?
Va rog daca puteti sa ma lamuriti, multumesc
Norme de venit
artghift
m-am uitat pe lista cu normele de venit si nu gasesc unde se incadreaza caenul 7410 design specializat, propus aici, doresc sa-mi fac II, ca sa pot ... (vezi toată discuția)