avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Activitate Lili40

Activitate Lili40

Da. Am observat. Multumesc pentru raspuns. O zi frumoasa!

Cornel Vasile a scris:

Aveti prevederile legale in mesajul anterior ... Incetarea c.i.m. prin demisie sau cu acordul partilor este considerata " un motiv imputabil'.

Deci doar daca eram data afara... Ce lege mai e si asta?!
In ce sens? Nu s ă intamplat nimic. Mi am dat demisia. De comun acord.

Cornel Vasile a scris:

Ce s-a intamplat cu c.i.m. de la ultimul loc de munca?

Am lucrat pana acum o luna(8 ani). Acum stau acasa cu copilul pe care îl cresc singura. Vreau sa stiu cum pot sa beneficiez de somaj daca nu am fost dată afară de la ultimul loc de munca. Mentionez ca sunt la o postliceala acum daca ma ajuta cu ceva. Multumesc pt raspunsuri
Răspuns la discuția Pensia de intretinere
Tatăl copilului asteapta sa il dau în judecată pana atunci a zis ca nu isi asuma nimic. Nu a venit niciodata sa o vadă. Dacă îl dau nu fac altceva decât să îl oblig pt pensie.
Pana acolo .. mai aveti de tras. Intai trebuie sa contestati in instanta recunoasterea paternitatii.

Nu o sa aveti niciodata garatia ca va plati pensie, se poate eschiva.

Buna ziua. Am o problema cu care nu pot sa traiesc pt ca nu stiu ce este de facut. Am un copil de aproape 3 anișori, tatăl ei nu a declarat o si ne a abandonat pe perioada sarcinii. Între timp fiind disperată si speriată ca va creste fara tata, am stat cu un bărbat care a fost de acord sa o treaca pe numele lui. Intre timp ne am despartit iar Eu am custodia exclusivă asupra copilului. Vreau sa ma ajutati cu un sfat pt ca nu stiu ce este mai bine pt mine si pt copilul meu si sunt disperată. Nu stiu daca sa il las pe acest individ in continuare pe certificatul ei doar ca sa aiba si ea un tata, sau sa il scot si sa il dau în judecată pe tatăl ei adevarat cu ocazia asta sa ne plătească si pensia pt ca ne este foarte greu. Vreau sa spun ca imi este si teama putin sa il trec pe tatăl ei deoarece poate nu voi da de el atunci când am nevoie pt grădiniță sau toate cele necesare. Vreau sa mai stiu daca ar fii posibil cumva sa mi plateasca tatăl ei natural pensia nefiind trecut pe certificat. Va multumesc mult pt răspunsuri.
Răspuns la discuția Pensie alimentara
Am.inteles. asta am vrut să stiu...Nu as vrea sa ii poarte numele. Mulțumesc pt clarificare.

Am inteles. Păi si el se nu se va trece la numele copilului Nu? Sau se va trece? Sa stiti ca aveti dreptate. O sa ma mai gandesc..dar nu mi place deloc situatia si de asta am luat in calcul ideea aceasta
Ma gandesc sa il dau in judecată pt ca rudele tatălui biologic spun ca nu este al lui si as vrea sa demonstrez asta, plus ca vreau sa isi asume macar trimițându i pensia, pt ca si el a fost de acord să facă un copil. Inițial am renuntat la gândul acesta dar acum m am răzgândit. Ma gandesc ca asa voi demonstra tuturor ce am de demonstrat inclusiv copilului pe viitor. Sunt trecuta in acte cu actualul soț de 2 luni.
Buna seara. Tatăl copilului meu nu a recunoscut copilul in certificat si nici nu a căutat copilul pana acum. A fugit. Eu m am căsătorit și copilul este recunoscut de sotul meu in certificat. As vrea sa stiu daca il pot da in judecata pe tatăl copilului meu pt testul adn si pensie alimentară. Si daca se poate de cati bani am nevoie sa intenționez un proces? Copilul are un an jumate. Mulțumesc