avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia de intretinere

Buna ziua. Am o problema cu care nu pot sa traiesc pt ca nu stiu ce este de facut. Am un copil de aproape 3 anișori, tatăl ei nu a declarat o si ne a abandonat pe perioada sarcinii. Între timp fiind disperată si speriată ca va creste fara tata, am stat cu un bărbat care a fost de acord sa o treaca pe numele lui. Intre timp ne am despartit iar Eu am custodia exclusivă asupra copilului. Vreau sa ma ajutati cu un sfat pt ca nu stiu ce este mai bine pt mine si pt copilul meu si sunt disperată. Nu stiu daca sa il las pe acest individ in continuare pe certificatul ei doar ca sa aiba si ea un tata, sau sa il scot si sa il dau în judecată pe tatăl ei adevarat cu ocazia asta sa ne plătească si pensia pt ca ne este foarte greu. Vreau sa spun ca imi este si teama putin sa il trec pe tatăl ei deoarece poate nu voi da de el atunci când am nevoie pt grădiniță sau toate cele necesare. Vreau sa mai stiu daca ar fii posibil cumva sa mi plateasca tatăl ei natural pensia nefiind trecut pe certificat. Va multumesc mult pt răspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Lili40 , utilizator 08:07, 13 Mai 2019
si, are copilul tata ? Unde, in certificat ?
V-ati complicat inutil.. ca sa umblati prin judecatorie acuma.
Va trebui sa contestati recunoasterea care nu corespunde adevarului in instanta.. va costa, e posibil sa va trimita la iml sa faceti test. Poate scapati cu un test mai ieftin.
De tatal biologic ce stiti ?
Veti cheltui si sa il actionati in judecata pt a se stabili paternitatea si s-ar putea sa ramaneti cu inca un tata in certificat si atat.

Vreau sa mai stiu daca ar fii posibil cumva sa mi plateasca tatăl ei natural pensia nefiind trecut pe certificat

E posibil doar daca dati de el si vrea, atfel nu, nu il puteti obliga prin lege ca nu e tata, nu exista nicio legatura de rudenie intre tata si copil.
ASa ca va trebui sa il dati in judecata dupa ce inlaturati paternitatea acesuia din certificat.
Nu cred ca merita efortul.
Pt toate actiunile , daca va hotarati sa o apucati pe drumul judecatii, puteti obtine ajutor public judiciar, ca sa puteti face face cheltuielilor cu procesul- procesele.
Tatăl copilului asteapta sa il dau în judecată pana atunci a zis ca nu isi asuma nimic. Nu a venit niciodata sa o vadă. Dacă îl dau nu fac altceva decât să îl oblig pt pensie.
Pana acolo .. mai aveti de tras. Intai trebuie sa contestati in instanta recunoasterea paternitatii.

Nu o sa aveti niciodata garatia ca va plati pensie, se poate eschiva.

Ultima modificare: Luni, 13 Mai 2019
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Test paternitate dumutaadrianred dumutaadrianred Buna ziua. In cazul in care un parinte nu recunoaste copilul deja nascut ,ajuns la o varsta de 23 de ani acesta poate cere testul ADN? la nastere a recunoscut ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Mihaela2290 Mihaela2290 Buna ziua. As dori sa ma ajutati sa rezolv o problema veche. Am o fetita de 5 ani nascuta in Italia. M.am despartit de tatal inainte de a naste fetita. Mi.am ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitatii dupa divort Gabi_35 Gabi_35 Un barbat divortat la notar care plateste pensie alimentara pentru 2 copii (ambii nascuti in timpul casatoriei) poate initia actiunea de tagada paternitatii ... (vezi toată discuția)