avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua. As dori sa ma ajutati sa rezolv o problema veche.
Am o fetita de 5 ani nascuta in Italia. M.am despartit de tatal inainte de a naste fetita. Mi.am refacut viata cu un alt barbat, acest barbat a recunoscut fetita ca fiind copilul lui desi nu este. Acum imi cresc fetita singura. As vrea sa stiu daca mai pot face ceva in privinta pensiei alimentare. Pot sa cer tatalui natural al fetitei pensie alimentara? Cum sa procedez? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:27, 14 Iunie 2017
v-ati complicat inutil..
si in continuare vreti sa o faceti si pare ca doar pt pensie, se poate ca beneficiul sa fie mai mic decat efortul.
Trebuie sa contestati in instanta recunoasterea ce nu corespunde adevarului- sa platiti un test de paternitate si apoi sa il actionati in judecata pe biologic pt stabilire paternitate- inca un test adn.. adica vreo 3500 fiecare..
si toate astea ca sa castigati un tata pe certificat caruia se poate sa ii pese de copil, se poate sa nu.. si o pensie poate raportat la salariul minim, platitia si aia sau nu..
oricum, dvs hotarati, daca e ce va doriti, v-am scris pasii.
Nu fac asta doar pentru pensia alimentare. Vreau sa ii aduc aminte ca are un copil.
Multmumesc mult.
Are copilul 5 ani si abia acum v-ati hotarat sa ii amintiti ca are un copil??????
Daca doar asta e motivul puteti sa o faceti si cu un simplu mail sau sms.
Domnul care a recunoscut copilul ca fiind al lui deși nu este, nu se mai interesează deloc de el? Adică a recunoscut-o dar fiindcă v-ați despărțit nu-l .mai interesează copilul? În cazul asta e cam aiurea situația în sine.. adică tot a recunoscut minora, sa-și asume răspunderea. Puteți sa-i cereți dansului pensie alimentara. Sau dacă nu noi exista niciun fel de relații contestați în instanta recunoașterea paternitatii. Va dați seama cum pare pt tatal biologic situația? Din moment ce are un tata minora, în acte, de ce ar crede ca este copilul lui? TB sa rezolvați intr-un fel sau altul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliminarea tatălui din certificatul de naștere. care este procedura și cine suportă costurile? Anamariasima Anamariasima Bună seara, problema mea e in felul urmator: am o fetita de aproape doi ani, nu sunt căsătorită, iar bărbatul care a recunoscut-o a cerut un test ADN din ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! bebe de 6 luni nu a fost recunoscuta de tata la nastere. ... madalina.b@hotmail.com madalina.b@hotmail.com Buna ziua! Bebe de 6 luni nu a fost recunoscuta de tata la nastere ( nefiind casatoriti , fetita este pe numele meu si liniuta la tata ). Mentionez ca suntem ... (vezi toată discuția)
Este posibil tata dar fara drepturi? geraldina01 geraldina01 Problema mea este una complicata,sa zicem asa.Dupa o saptamana de cand m-am despartit de fostul iubit,am aflat ca sunt insarcinata in 13/14 saptamani.el a zis ... (vezi toată discuția)