Bună seara, problema mea e in felul urmator: am o fetita de aproape doi ani, nu sunt căsătorită, iar bărbatul care a recunoscut-o a cerut un test ADN din care a rezultat că nu el este tatăl biologic. Acum mă amenință cu proces pèntru a fi scos din certificatul de naștere. Care este procedura in acest caz? Și cine suportă costurile? De asemenea, ma poate obliga sa ii plătesc daune? Mentionez ca pana acum a trimis bani pentru copil, deși suntem despărțiți, dar nu pe cale legală (nu s-a stabilit pensie alimentară).
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu poate sa divorteze @ kiritescu, ca nu sunt casatoriti.
A fost indus in eroare sau cum de a recunoscut copilul fara sa fie al lui ?
Va poate actiona in judecata sa conteste recunoasterea ca nu corespunde cu adevarul si veti plati sub forma cheltuielilor de judecata.
Daca l-ati mintit ca e al lui, va poate solicita si daune.
Mulțumesc mult pentru răspuns, Da, a fost indus in eroare, neintentionat, nu a cerut un test la naștere. Asta voiam să știu, ce poate cere, mi-ati raspuns la intrebare.
Recunoastere copil
oana12
am o intrebare.??????????????Ce se poate intampla cand o mama declara,la un moment dat, ca minorul aflat in grija ei ,rezultat dintr-o relatie de concubinaj, ... (vezi toată discuția)