avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna seara. Tatăl copilului meu nu a recunoscut copilul in certificat si nici nu a căutat copilul pana acum. A fugit. Eu m am căsătorit și copilul este recunoscut de sotul meu in certificat. As vrea sa stiu daca il pot da in judecata pe tatăl copilului meu pt testul adn si pensie alimentară. Si daca se poate de cati bani am nevoie sa intenționez un proces? Copilul are un an jumate. Mulțumesc
Ultima modificare: Joi, 25 Ianuarie 2018
Lili40, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters454516 , utilizator 22:08, 25 Ianuarie 2018
De ce ati face asta ?
Da, puteti conteasta recunoasterea paternitatii daca ati nascut pana sa va casatoriti si sotul a recunoscut copilul, sau puteti tagadui paternitatea daca erati casatorita candt ati nascut , apoi il actionati la tatal biologic in judecata pt stabilirea paternitatii si plata pensiei..
Ma gandesc sa il dau in judecată pt ca rudele tatălui biologic spun ca nu este al lui si as vrea sa demonstrez asta, plus ca vreau sa isi asume macar trimițându i pensia, pt ca si el a fost de acord să facă un copil. Inițial am renuntat la gândul acesta dar acum m am răzgândit. Ma gandesc ca asa voi demonstra tuturor ce am de demonstrat inclusiv copilului pe viitor. Sunt trecuta in acte cu actualul soț de 2 luni.
Doamna, nu consider ca aveti ceva de demonstrat, ar trebui sa va vedeti de copil si de sot, acum, voi sunteti o familie si copilul a fost recunoscut de el.. el il creste, el il intretine.. Ce sens are sa alergati dupa potcoave de cai morti ?
Ala nu il vrea , mai dati niste bani, destui de altfel ca sa dovediti ca el e tatal.. bani pe care poate nu o sa aveti de unde sa ii recuperati, pensie, nu aveti nicio garantie ca va plati.. si o sa va alegeti doar cu cuie in talpa, ca o sa il tot cautati sa va dea acordul in ce il priveste pe copil.. sa plecati din tara.. o sa cam fiti la mana lui..
Am inteles. Păi si el se nu se va trece la numele copilului Nu? Sau se va trece? Sa stiti ca aveti dreptate. O sa ma mai gandesc..dar nu mi place deloc situatia si de asta am luat in calcul ideea aceasta
Va fi trecut in certificat la rubrica tata, nu neaparat i se va schimba si numele copilului, ramane la aprecierea instantei daca tatal cere. si nu sunteti de acord sau invers, dvs cereti sa ia numele tatalui si el nu e de acord, asta tine de instanta si cum vede ea interesul copilului.

Alte discuții în legătură

Recunoasterea paternitatii Elena Lidiana Elena Lidiana sun casatorita cu alt cineva dar de 2 ani sunt impreuna cu actualul meu prieten, acum sunt insarcinata si el vrea ca copilul sa poarte numele lui cum putem ... (vezi toată discuția)
Ce este de facut?paternitate steriel steriel buna ziua, ma adresez dvs in speranta ca ma puteti indruma. sunt casatorita de n ani dar de 3 ani nu mai stau cu sotul. am o relatie de concubinaj cu un alt ... (vezi toată discuția)
Paternitate BETTY SEGEV BETTY SEGEV buna seara copilul meu are un an si este trecut pe numele fostului sot al partenerei mele de viata as dori sa stiu daca pot sa cer ca numele meu sa fie trecut ... (vezi toată discuția)