avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Activitate mikonos

Activitate mikonos

Răspuns la discuția Posibilitate reducere amenda
Mulțumesc!

Cabinet de avocat Serni Viviana-Carmen a scris:

Da, pe principiul că beneficiați de legea contravențională mai favorabilă!
Chiar dacă ordonanța care a înghețat punctul de amenda la 145 lei nu cuprinde dispoziții tranzitorii.

Buna ziua.

In data de 05.01.2020 am luat o amenda de viteza. La momentul respectiv punctul de amneda era 223lei. Ulterior, cateva zile mai tarziu, guvernul a emia o ordonanta de urgență in care a plafonat punctul de amenda la 143 lei, citez: "in perioada ianuarie-31.decembrie 2020".

Am vreo sansa, prin contestatie, sa reduc amenda, folosindu ma de aceasta OUG?

Mulțumesc!
Răspuns la discuția Perioada de proba expirata
Multumesc frumos pentru raspuns.

Este posibil sa se fi comis o ilegalitate (falsificarea semnaturii mele)? Eu am semnat ştate de plata si dupa luna a 10-a cand contractul a expirat. Am cerut si o adeverinta de angajat din ReviSal iar in ea scria ca "am fost angajat al societatii" desi nu apare nici o data la care s a sfarsit contractul.

Nu imi dau seama daca sunt angajat legal sau s a comis vreo ilegalitate.

Cornel Vasile a scris:

Fisa respectiva nu are caracter de act aditional de modificare a duratei c.i.m.

Demisia dvs nu are nicio baza legala , daca nu aveti incheiat un act aditional de prelungire a duratei c.i.m.



Buna ziua,

Problema mea este urmatoarea:

In data de 11.07.2017 m am angajat la o firma semnand un contract pe o perioada de proba de 3 luni. In contract este trecut explicit faptul ca acesta se va incheia in luna a 10-a a anului 2017. Din luna a 10-a pana in prezent eu nu am mai semnat niciun contract individual (Am semnat in luna a 12-a o fisa colectiva pentru trecerea contributiilor de la angajator la angajat, fisa pe care erau si numele colegilor mei si pe care au semnat o si ei). In ReviSal apar ca fiind angajat pe perioada determinata, apare o marire de salariu in perioada in care am semnat acel document colectiv. Problema este ca numarul contractului in baza caruia figurez ca angajat este numarul contractului pt perioada de proba, care este expirat. Eu nu am semnat niciun act aditional sau vreun alt contract din luna a 7-a cand m am angajat.

-Este posibil ca acea fisa colectiva pe care am semnat o toti colegii, sa aiba caracter de prelungire a contractului de munca?
-Imi pot depune demisia fara preaviz?

Multumesc!