avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Perioada de proba expirata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Perioada de proba expirata

Buna ziua,

Problema mea este urmatoarea:

In data de 11.07.2017 m am angajat la o firma semnand un contract pe o perioada de proba de 3 luni. In contract este trecut explicit faptul ca acesta se va incheia in luna a 10-a a anului 2017. Din luna a 10-a pana in prezent eu nu am mai semnat niciun contract individual (Am semnat in luna a 12-a o fisa colectiva pentru trecerea contributiilor de la angajator la angajat, fisa pe care erau si numele colegilor mei si pe care au semnat o si ei). In ReviSal apar ca fiind angajat pe perioada determinata, apare o marire de salariu in perioada in care am semnat acel document colectiv. Problema este ca numarul contractului in baza caruia figurez ca angajat este numarul contractului pt perioada de proba, care este expirat. Eu nu am semnat niciun act aditional sau vreun alt contract din luna a 7-a cand m am angajat.

-Este posibil ca acea fisa colectiva pe care am semnat o toti colegii, sa aiba caracter de prelungire a contractului de munca?
-Imi pot depune demisia fara preaviz?

Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 26 Ianuarie 2018
mikonos, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:54, 26 Ianuarie 2018
Fisa respectiva nu are caracter de act aditional de modificare a duratei c.i.m.

Demisia dvs nu are nicio baza legala , daca nu aveti incheiat un act aditional de prelungire a duratei c.i.m.

Multumesc frumos pentru raspuns.

Este posibil sa se fi comis o ilegalitate (falsificarea semnaturii mele)? Eu am semnat ştate de plata si dupa luna a 10-a cand contractul a expirat. Am cerut si o adeverinta de angajat din ReviSal iar in ea scria ca "am fost angajat al societatii" desi nu apare nici o data la care s a sfarsit contractul.

Nu imi dau seama daca sunt angajat legal sau s a comis vreo ilegalitate.

Cornel Vasile a scris:

Fisa respectiva nu are caracter de act aditional de modificare a duratei c.i.m.

Demisia dvs nu are nicio baza legala , daca nu aveti incheiat un act aditional de prelungire a duratei c.i.m.



Exista si posibilitatea ca cineva sa va fi falsificat semnatura....sesizati ITM-ul , iar in sesizare mentionati ca nu ati semnat niciun act aditional de prelungire a salariului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent !! contract individual de munca Marbrax Marbrax Am si eu o problema Am un contract de munca pe perioada determinata ( 4 luni ) inregistrat la ITM ( am un exemplar ), dupa terminarea contractului patronul ... (vezi toată discuția)
Act aditional la cim dianamuresan dianamuresan Buna ziua, 1.Va rog sa ma ajutati cu un rasp. In data de 16.10.2012 a expirat CIM pe care il aveam pe o perioada de 3 luni.Nu am primit de la HR nici un act ... (vezi toată discuția)
Demisia jesse25 jesse25 Buna ziua! Am si eu o problema ...contractul de munca pe care l-am semnat a fost pe perioada determinata 1.11.2011-1.02.1012 de atunci eu nu am semnat ... (vezi toată discuția)