avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Perioada de preaviz in cazul demisiei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Perioada de preaviz in cazul demisiei

Buna seara

Va relatez urmatoarele:
In perioada 01.07.2011 - 30.09.2011 am fost angajata pe baza unui contract de munca pe perioada determinata. Pentru luna octombrie 2011 mi s-a intocmit un act aditional , lucru care nu mi s-a comunicat si nu a fost semnat de mine.Ieri, 31.10.2011 mi-am depus demisia si mi s-a adus la cunostiinta ca trebuie sa stau in perioada de preaviz 15 zile.Mentionez ca actul aditional intocmit pe data de 01.10.2011 a fost valabil pana ieri iar de astazi, 01.11.2011 eu nu am primit nici un contract de munca in vederea prelungirii dar mi s-a spus ca urmeaza sa se intample acest lucru intrucat angajatorii sunt polonezi.Intrebarea mea este urmatoarea: in cazul in care refuz sa nu stau in preaviz toata perioada legala de 15 zile intrucat semnatura mea nu figureaza pe actul aditional si pe contractul de munca aferent lunii in curs angajatorul poate actiona asupra mea intr-un mod negativ? Ne-a fost adus la cunostiinta faptul ca cei care refuza sa nu stea in perioada de preaviz pot primi absente nemotivate si cu motivul acesta se va incheia decizia de incetare a activitatii.Este obligatoriu sa stam in perioada de preaviz daca ne depunem demisia? Multumesc frumos pt. raspuns.O seara cat mai placuta!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:23, 2 Noiembrie 2011
Nu vad de ce v-ati mai depus demisia in conditiile in care c.i.m. a incetat de drept la data de 31.10.2011 ...? prin urmare, demisia dvs nu are cum sa-si produca efecte.
Am aflat de la una din sefele mele ca mi-a fost reanoit contractul de munca fara sa mi se aduca la cunostiinta si acesta nu este insotit de semnatura mea incat sa-mi dau acordul pentru continuitate. Mentionez ca si actul adotional incheiat pe luna octombrie dar si contractul pe nov. nu au semnatura mea. Mi s-a mai spus ca a fost trimis la Revisal contractul de munca pe nov. si eu voi fi platita pentru zilele de munca incepand cu 1 nov desi sunt in preaviz de la 31 oct. Daca nu ma mai prezint la munca in aceste conditii, imi poate pune absente nemotivate tinand cont c-as vrea sa incep activitatea la alt loc de munca incepand cu data de maine? Va multumesc pentru raspunsul Dvs.
Fara acordul dvs nu se poate prelungi durata c.i.m. ... in acest sens, anuntati pe sefii dvs ca c.i.m. a incetat de drept la data expirarii duratei pentru care a fost incheiat ... nu va mai complicati cu demisia.

In cazul in care a semnat altcineva in locul dvs atunci se poate angaja raspunderea penala a celui care v-a falsificat semnatura, iar transmiterea prelungirii duratei fara a avea la baza actul aditional samnat de ambele parti constituie contraventie si puteti sesiza ITM-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca Diana1809 Diana1809 Bună seara tuturor! Am o problema si sper să mă puteți ajuta! Am semnat un contract de munca pentru o perioada de o luna care expira peste 2 zile. Acum ... (vezi toată discuția)
Instiintare preaviz Oliviu22 Oliviu22 Dupa ce m-am intors inainte de termenul dorit de angajator dintr-o delegatie in afara tarii, acesta \"m-a rugat\" sa demisionez. Am acceptat sa demisionez cu ... (vezi toată discuția)
Nu vor sa imi aprobe demisia la zi elmauss elmauss Buna ziua, nu imi este aprobata demisia la zi. Astazi am cerut-o. Am propus apoi sa imi dea la zi de la 1 nov. si nici asa nu vor. Eu nu pot sa stau in preaviz ... (vezi toată discuția)