avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca

Bună seara tuturor! Am o problema si sper să mă puteți ajuta! Am semnat un contract de munca pentru o perioada de o luna care expira peste 2 zile. Acum câteva zile am semnat și un act adițional la contract pentru prelungirea contractului pentru încă 3 luni dar acum am găsit alt job și nu mai vreau să il prelungesc. Ce pot face ca sa anulez acel act adițional? Ce se poate întâmpla dacă nu mai vin la munca de când începe prelungirea? Dacă nu mai vin la munca aceste 2 zile pana îmi expira contractul inițial mai începe prelungirea? Va mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:58, 26 Iunie 2019
aveti, cu siguranta, un termen de preaviz.
demisionati si respectati termenii din contract.
nu putem sti noi ce se va intampla, pentru ca nu stim cum va reactiona angajatorul si cat de mult il va afecta plecarea Dvs.
dar exista cai legale sa actioneze impotriva Dvs.

pe de alta parte, ati putea incerca si sa discutati cu angajatorul si sa obtineti o incetare a CIM prin acordul partilor (art. 55, lit. b Codul muncii).
Diana1809 a scris:

.... Ce pot face ca sa anulez acel act adițional? Ce se poate întâmpla dacă nu mai vin la munca de când începe prelungirea? Dacă nu mai vin la munca aceste 2 zile pana îmi expira contractul inițial mai începe prelungirea? Va mulțumesc anticipat!


1. Anularea actului aditional este greu de realizat .

2. Absenta nemotivata de la locul de munca poate atrage raspunderea disciplinara a dvs, inclusiv prin desfacerea disciplinara a c.i.m.

3. Chiar daca nu va mai prezentati la munca, actul aditional isi produce efecte,intrucat l-ati semnat.
Va mulțumesc pentru răspunsuri ! Dar se poate să demisionez înainte sa înceapă prelungirea ca sa fie practic anulată? Sau cum se poate face sa plec cât mai repede? Preavizul este de 20 de zile oricum nu îl pot sta. Și dacă contractul s- ar desface disciplinar s- ar putea să nu îmi mai primesc banii pentru luna lucrată?
Ultima modificare: Miercuri, 26 Iunie 2019
Diana1809, utilizator
Demisia poate fi cu sau fara preaviz.

Incercati sa depuneti o cerere de incetare a c.i.m. cu acordul partilor.

Și dacă contractul s- ar desface disciplinar s- ar putea să nu îmi mai primesc banii pentru luna lucrată?


Nu este legala aceasta situatie ....
Știu ca demisia este cu sau fără preaviz dar eu întrebam dacă mi - as da demisia fără preaviz inainte sa înceapă perioada de prelungire a contractului s- ar putea anula practic prelungirea contractului? Sau îmi pot da demisia abia după ce intră prelungirea în vigoare? Mulțumesc anticipat pentru răspuns!

Alte discuții în legătură

Contract pe duratã determinatã. demisie georgiana_geo georgiana_geo Buna seara. Am si eu o nelamurire. Lucrez de 2 luni si cateva zile la o firma unde am contract determinat pana in iulie. La inceput am avut contract determinat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o situatie, vreau sa imi dau demisia cu acordul ... Crisu Loredana Crisu Loredana Buna ziua, Am o situatie, vreau sa imi dau demisia cu acordul partilor pentru a nu mai sta in preaviz. In cazul in care seful, nu imi aproba demisia si eu ... (vezi toată discuția)