avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca

Bună seara tuturor! Am o problema si sper să mă puteți ajuta! Am semnat un contract de munca pentru o perioada de o luna care expira peste 2 zile. Acum câteva zile am semnat și un act adițional la contract pentru prelungirea contractului pentru încă 3 luni dar acum am găsit alt job și nu mai vreau să il prelungesc. Ce pot face ca sa anulez acel act adițional? Ce se poate întâmpla dacă nu mai vin la munca de când începe prelungirea? Dacă nu mai vin la munca aceste 2 zile pana îmi expira contractul inițial mai începe prelungirea? Va mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:58, 26 Iunie 2019
Nu se va anula prelungirea, indiferent daca demisia este cu sau fara preaviz.

C.i.m. va inceta la expirarea perioadei de preaviz sau la data renuntarii totale/partiale la preaviz de catre angajator.
Pai da dar dacă data demisiei este înainte de data la care incepe prelungirea contractului practic nu mai are cum sa intre în vigoare prelungirea, nu?
Si preavizul ????
Mă refeream dacă demisia este fără preaviz și este înainte de data la care incepe prelungirea atunci nu mai are cum sa înceapă prelungirea,nu ?
Demisia fara preaviz opereaza numai in anumite situatii ... Daca vorbim despre o astfel de situatie, am explicat mai sus, c.i.m. va inceta la data renuntarii totale/partiale la preaviz de catre angajator.

Efectele actului aditional semnat nu influenteaza data incetarii c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract pe duratã determinatã. demisie georgiana_geo georgiana_geo Buna seara. Am si eu o nelamurire. Lucrez de 2 luni si cateva zile la o firma unde am contract determinat pana in iulie. La inceput am avut contract determinat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o situatie, vreau sa imi dau demisia cu acordul ... Crisu Loredana Crisu Loredana Buna ziua, Am o situatie, vreau sa imi dau demisia cu acordul partilor pentru a nu mai sta in preaviz. In cazul in care seful, nu imi aproba demisia si eu ... (vezi toată discuția)