avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... URGENT !! Contract individual de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

URGENT !! Contract individual de munca

Am si eu o problema

Am un contract de munca pe perioada determinata ( 4 luni ) inregistrat la ITM ( am un exemplar ), dupa terminarea contractului patronul mi`a zis ca a prelungit contractul inca 8 luni ( fara sa semnez nimic, fara sa primesc un act aditional sau alt CIM ) dupa cele 8 luni imi spune ca trebuie sa fac o declaratie pe proprie raspundere ca NU AM MAI AVUT CARTE DE MUNCA, am decis sa renunt pt ca deja treaba f dubioasa, imi dau demisia verbal, stiind ca contractul a expirat si nefiind nevoie cerere de demisie, dupa cateva zile ma suna si imi spune ca a apucat deja sa imi faca carte de munca si ca mi`a prelungit contractul inca 3 luni si ca daca vreau cartea de munca sa fac cerere de demisie si sa ma duc la ITM sa o ridic. Intre timp mi`am gasit de lucru (dupa cele 3 luni ), compania respectiva mi`a cerut sa imi fac actele pt a incheia contractul de munca. Cu 2 zile inainte de a expira presupusul contract l`am sunat pe fostul patron sa`l intreb cand trebuie sa ma duc sa iau caretea de munca, si imi zice ca pot imediat dupa terminarea celor 3 luni si ca cei de la ITM i`au zis sa duca o adeverinta pt a fi totul in regula. Dupa cateva ore ma suna si imi zice ca defapt contractul era pe 4 luni, i`am zis ca o sa fac cerere de demisie si a ramas sa i`o trimit.

1. Din cate am vazut in codul muncii prelungirea se face cu acordul scris al ambelor parti, ceea ce nu s-a intamplat ( asta numai daca mi s-a falsificat semnatura ); poate prelungi un contract individual de munca pe perioada determinata fara ca eu sa semnez ceva ?
2. Presupunem ca exista contractul ala, pot sa semnez alt contract cu o alta firma ? ce sanctiuni ar fi ?
3. cei la ITM imi pot furniza telefonic date despre contractul meu de munca ?
Cel mai recent răspuns: Marbrax , utilizator 20:20, 2 Aprilie 2007

Incurcata treaba #-o
Intr-adevar pt. prelungirea CIM trebuia incheiat un act aditional semnat de ambele parti. Daca n-ati semmnat nimic in acest sens, cum de v-ati mai prezentat la locul de munca?:-/ Si cum ati fost retribuit dupa expirarea celor 4 luni din CIM? Ati semnat vreun stat de plata, sau vi s-au virat salariile intr-un cont personal?
Recomandabil sa mergeti la ITM pentru a va interesa despre contract si despre carnetul de munca. Banuiesc ca la noul loc de munca vi s-a solicitat carnetul, deci trebuie sa stiti daca aveti unul sau nu:)
Ultima modificare: Duminică, 1 Aprilie 2007
tana, utilizator
am semnat state de plata pana acu 3 luni, banii i`am luat in mana, o sa ma duc la ITM sa vad care este treaba, mai mult ca sigur ca am lucrat legal decat 4 luni :( . Si inca ceva, angajatorul are vreo deducere de impozit sau vreun avanataj daca angajeaza studenti ?
Ultima modificare: Duminică, 1 Aprilie 2007
Marbrax, utilizator

Daca ai semnat stat de plata care a fost depus la ITM ,ai lucrat legal ;) (poate ti-au falsificat semnatura pe un act aditional de prelungire a CIM).
Nu, angajatorul nu are nici un avantaj daca angajeaza studenti. Facilitati are doar daca angajeaza tineri absolventi cu CIM pe perioada nedeterminata.
sau poate ca statele au fost la misto, oricum e grav daca mi`au falsificat semnatura !!
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Perioada de proba expirata mikonos mikonos Buna ziua, Problema mea este urmatoarea: In data de 11.07.2017 m am angajat la o firma semnand un contract pe o perioada de proba de 3 luni. In contract ... (vezi toată discuția)
Angajatorul refuza sa-mi elibereze cartea de munca VLADVIOREL12 VLADVIOREL12 am fost data afara din firma verbal ,fara nici o decizie ,mi-am luat medical preventiv ,intre timp au trimis instintare ca nu m-am prezetat la lucru timp de ... (vezi toată discuția)
Probleme loc de munca CretuSabina CretuSabina Buna seara! Am fost angajata la o firma pe perioada determinata la program part time din data de 17 octombrie 2016,in data de 13 mai 2017 am anuntat ca nu mai ... (vezi toată discuția)