avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... URGENT !! Contract individual de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

URGENT !! Contract individual de munca

Am si eu o problema

Am un contract de munca pe perioada determinata ( 4 luni ) inregistrat la ITM ( am un exemplar ), dupa terminarea contractului patronul mi`a zis ca a prelungit contractul inca 8 luni ( fara sa semnez nimic, fara sa primesc un act aditional sau alt CIM ) dupa cele 8 luni imi spune ca trebuie sa fac o declaratie pe proprie raspundere ca NU AM MAI AVUT CARTE DE MUNCA, am decis sa renunt pt ca deja treaba f dubioasa, imi dau demisia verbal, stiind ca contractul a expirat si nefiind nevoie cerere de demisie, dupa cateva zile ma suna si imi spune ca a apucat deja sa imi faca carte de munca si ca mi`a prelungit contractul inca 3 luni si ca daca vreau cartea de munca sa fac cerere de demisie si sa ma duc la ITM sa o ridic. Intre timp mi`am gasit de lucru (dupa cele 3 luni ), compania respectiva mi`a cerut sa imi fac actele pt a incheia contractul de munca. Cu 2 zile inainte de a expira presupusul contract l`am sunat pe fostul patron sa`l intreb cand trebuie sa ma duc sa iau caretea de munca, si imi zice ca pot imediat dupa terminarea celor 3 luni si ca cei de la ITM i`au zis sa duca o adeverinta pt a fi totul in regula. Dupa cateva ore ma suna si imi zice ca defapt contractul era pe 4 luni, i`am zis ca o sa fac cerere de demisie si a ramas sa i`o trimit.

1. Din cate am vazut in codul muncii prelungirea se face cu acordul scris al ambelor parti, ceea ce nu s-a intamplat ( asta numai daca mi s-a falsificat semnatura ); poate prelungi un contract individual de munca pe perioada determinata fara ca eu sa semnez ceva ?
2. Presupunem ca exista contractul ala, pot sa semnez alt contract cu o alta firma ? ce sanctiuni ar fi ?
3. cei la ITM imi pot furniza telefonic date despre contractul meu de munca ?
Cel mai recent răspuns: Marbrax , utilizator 20:20, 2 Aprilie 2007
actul aditional, ca si CIM se incheie in 3 exemplare, unul din care , dupa inregistrare la ITM, trebuia fi inminat voua.
Sunt de acord cu colegii ca e ceva necurat la mijloc.
Singurele repercursiuni pot aparea in cazul in care la CIM cu fostul angajator ai o clauza de neconcurenta. iar conf. ei ar trebui sa primesti indemnizatia de neconcurenta si sa ai clar specificate domeniile sau companiile concurente pentru care nu ar trebui sa lucrezi. In rest nu exista repercursiuni indiferent de stadiul in care se afla contractul precedent. Cat despre cartea de munca, fara declaratia ta pe prop. raspundere ca nu mai ai una nu aveau cum sa-ti cumpere si completeze ei alta. oricum asa cum au zis si colegii mai sus fa o cerere la ITM sa te lamureasca.
~ Conținut șters la cerere ~
nu am o asemenea clauza !!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de proba expirata mikonos mikonos Buna ziua, Problema mea este urmatoarea: In data de 11.07.2017 m am angajat la o firma semnand un contract pe o perioada de proba de 3 luni. In contract ... (vezi toată discuția)
Angajatorul refuza sa-mi elibereze cartea de munca VLADVIOREL12 VLADVIOREL12 am fost data afara din firma verbal ,fara nici o decizie ,mi-am luat medical preventiv ,intre timp au trimis instintare ca nu m-am prezetat la lucru timp de ... (vezi toată discuția)
Probleme loc de munca CretuSabina CretuSabina Buna seara! Am fost angajata la o firma pe perioada determinata la program part time din data de 17 octombrie 2016,in data de 13 mai 2017 am anuntat ca nu mai ... (vezi toată discuția)