avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Activitate Crina_bruneta67

Activitate Crina_bruneta67

Discuție Salarizare
Buna dimineata, va rog sa ma lamuriti si pe mine daca este corecta metoda de calcul al salariului meu. Lucrez in ture de zi si noapte, 12 cu 24.Sefa mea sustine ca in lunile cu mai multe ture lucrate voi lua mai putini bani. Salariul de incadrare este de 2868 lei. Cum se calculeaza sporul de noapte, cel de weekend si orele suplimentare? Cu cat pe ora sunt platita? Si in cazul in care un coleg este in concediu iar eu lucrez mai mult, pt a acoperii turele lui, de ce sa iau mai putini bani, daca lucrez mai multe ture? Mulțumesc
Buna ziua, doresc sa stiu daca voi beneficia de stimulentul de insertie in urmatorul caz.
Sunt in concediu creștere copil cu indemnizatie. Copilul implineste 2 ani pe 23 iulie 2020.Firma la care am lucrat si de unde am intrat in CCC, s-a inchis in aprilie 2019.Pentru a putea beneficia de stimulentul de insertie, ar trebuii sa ma angajez la o alta firma cu cel putin 60 de zile inainte de a implinii copilul 2 ani(pana in 20 mai) Eu am dorit sa ma intorc la munca chiar cu 90 zile, dar nu s-a putut din cauza starii de urgenta. Incerc sa ma angajez macar cu cel putin 60 de zile înainte sa implineasca copilul 2 ani. Dar din 15 mai daca iese starea de urgenta, si nu gasesc de munca in maxim 5 zile (ca sa ma incadrez in legea acordarii stimulentul de insertie) voi mai beneficia de acest drept? Pe perioada starii de urgenta nimeni nu angaja, si nu stiu daca si eu in cazul meu voi avea un alt termen pt a putea beneficia de acest stimulent.
Bună ziua, dacă ma puteți ajuta cu o lămurire. Din prima căsătorie a rezultat un copil, care are în prezent 12 ani. Am divorțat de tatăl copilului în anul 1012, la notar, iar în urma divorțului am făcut o conventie în care am stabilit ca copilul în varsă de 6 ani rămâne cu domiciliul stabil la adresa tatălui de atunci, adresa părinților acestuia.(bunicilor copilului) deoarece eu nu aveam un domiciliu unde puteam lua copilul.In decursul anilor tatăl ne fiind în stare sa aibă grija de copil, și lăsându-l în grija bunicilor, am hotărât ca îl iau sa locuiască la mine, unde locuiam în chirie. În prezent copilul este la mine, unde merge și la școală, dar în acte apare încă domiciliul copilului la tatăl lui. În prezent m-am recăsătorit și locuiesc atât eu cât și copilul cu actualul soț. La anul în martie copilul împlinește 14 ani și vreau sa i pot face buletin pe adresa mea ca să pot sa îl înscriu la un liceu bun. Ce pot face în cazul acesta? Pot merge la notar cu tatăl copilului și sa facem o alta conventie cu privire la domiciliul copilului sau se poate rezolva doar prin instanta?
Sunt insarcinata în 3 luni și jumatate și lucrez la actuala firma din luna octombrie 2017.voi naște în luna iulie 2018.inainte de actualul loc de munca am lucrat la o firma din luna mai 2016 pana în aprilie 2017 când mi-am dat demisia. Din luna mai 2017 pana în octombrie 2017 nu am lucrat nicăieri. Mai pot beneficia de indemnizația de creștere copil dacă nu am lucrat timp de 5 luni între cele doua locuri de munca?