Ce se poate face ptr urmatoarea situație? Familie formata din mama 67 ani pensionară pe caz de boala cu accident vascular cerebral, diabet insulino dependent, proteze ambele solduri. Fiul 34 ani pensionat recent ptr infarct miocardic cu incapacitate totalade munca. Pensiile lor 750 ron respectiv 500 ron. Inainte de infarct fiul lucra cu incadrare legala si a facut o rata la banca in valoare de 450 ron pe o durata de 5 ani avand si un girant.In aceasta situație el isi achita rata iar pensia mamei ramane ptr medicamentele ambilor si utilitati iar ptr hrana nu le mai ramane nimic. Exista vreo lege, un ajutor ptr astfel de situatii?La banca de poate face ceva?
Buna ziua! Am varsta 34 de ani si 4 ani ,9 luni si o zi cotizati .In urma unui infarct miocardic cu anevrism 50% am fost pensionat cu incapacitate totala de munca.Astazi mi a venit instiintarea ca pensia mea este 51 lei. Aceasta este decizia finala, adica eu voi primi 51 lei lunar ?Mentionez ca mai am vechime in munca si in Italia care nu s a calculat in cazul in care se poate face.