avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie 51 lei
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie 51 lei

Buna ziua! Am varsta 34 de ani si 4 ani ,9 luni si o zi cotizati .In urma unui infarct miocardic cu anevrism 50% am fost pensionat cu incapacitate totala de munca.Astazi mi a venit instiintarea ca pensia mea este 51 lei. Aceasta este decizia finala, adica eu voi primi 51 lei lunar ?Mentionez ca mai am vechime in munca si in Italia care nu s a calculat in cazul in care se poate face.
Ultima modificare: Luni, 29 Ianuarie 2018
gabryst5, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:06, 29 Ianuarie 2018
Veti primi indemnizatia minima pentru pensionari de 520 de lei.
Mulțumesc. Se poate folosi vechimea mea din Italia.? Am lucrat cu acte legale.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 263/2010
art.19
(1) Constituie stagiu de cotizare perioadele de timp pentru care asigurații datorează și/sau plătesc contribuții de asigurări sociale în sistemul public de pensii din România, precum și în alte țări, în condițiile stabilite prin acordurile sau convențiile internaționale la care România este parte.

(2) La stabilirea drepturilor de asigurări sociale se iau în considerare stagiile de cotizare realizate în sistemul public de pensii din România, precum și perioadele de asigurare realizate sau recunoscute ca atare în alte țări, în condițiile reglementate prin instrumente juridice cu caracter internațional la care România este parte și/sau regulamente comunitare.
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensii starsiti starsiti Am vechime in munca 28 ani si 3 luni, Am lucrat si in Italia cu contract 3 ani. Acesti ani lucrati in italia mi se adauga la vechime? Multumesc anticipat ... (vezi toată discuția)
Am lucrat in strainatate. cum procedez pentru ca perioada sa fie luata in calcul pentru pensie? croitorumihail croitorumihail Buna ziua, am 44 de ani, am lucrat in italia 4 ani si 7 luni cu contract de munca, apoi am beneficiat de somaj acolo, as dori sa stiu va rog ce trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)
Stagiu de cotizare realizat in alt stat - trebuie sa platesc cas si in romania? iulica60 iulica60 buna ziua sunt Iulica si as dori sa va adresez o intrebare Am lucrat in Romania in industria chimica in perioada 1980 -2005 iar in prezent in Italia de 3 ani ... (vezi toată discuția)