Buna ziua! Am varsta 34 de ani si 4 ani ,9 luni si o zi cotizati .In urma unui infarct miocardic cu anevrism 50% am fost pensionat cu incapacitate totala de munca.Astazi mi a venit instiintarea ca pensia mea este 51 lei. Aceasta este decizia finala, adica eu voi primi 51 lei lunar ?Mentionez ca mai am vechime in munca si in Italia care nu s a calculat in cazul in care se poate face.
Legea 263/2010
art.19
(1) Constituie stagiu de cotizare perioadele de timp pentru care asigurații datorează și/sau plătesc contribuții de asigurări sociale în sistemul public de pensii din România, precum și în alte țări, în condițiile stabilite prin acordurile sau convențiile internaționale la care România este parte.
(2) La stabilirea drepturilor de asigurări sociale se iau în considerare stagiile de cotizare realizate în sistemul public de pensii din România, precum și perioadele de asigurare realizate sau recunoscute ca atare în alte țări, în condițiile reglementate prin instrumente juridice cu caracter internațional la care România este parte și/sau regulamente comunitare.
.....
Pensii
starsiti
Am vechime in munca 28 ani si 3 luni, Am lucrat si in Italia cu contract 3 ani. Acesti ani lucrati in italia mi se adauga la vechime?
Multumesc anticipat ... (vezi toată discuția)