avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensii

Am vechime in munca 28 ani si 3 luni, Am lucrat si in Italia cu contract 3 ani. Acesti ani lucrati in italia mi se adauga la vechime?

Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:02, 18 Aprilie 2015

Ajuta(intra) la realizarea conditiei de stagiu.
Din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice:

Art. 19
(1) Constituie stagiu de cotizare perioadele de timp pentru care asiguratii datoreaza si/sau platesc contributii de asigurari sociale in sistemul public de pensii din Romania, precum si in alte tari, in conditiile stabilite prin acordurile sau conventiile internationale la care Romania este parte.

(2) La stabilirea drepturilor de asigurari sociale se iau in considerare stagiile de cotizare realizate in sistemul public de pensii din Romania, precum si perioadele de asigurare realizate sau recunoscute ca atare in alte tari, in conditiile reglementate prin instrumente juridice cu caracter international la care Romania este parte si/sau regulamente comunitare.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie 51 lei gabryst5 gabryst5 Buna ziua! Am varsta 34 de ani si 4 ani ,9 luni si o zi cotizati .In urma unui infarct miocardic cu anevrism 50% am fost pensionat cu incapacitate totala de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am 51 de ani, lucrez în românia, dar am lucrat ... Auri1972 Auri1972 Bună ziua! Am 51 de ani, lucrez în România, dar am lucrat 10 ani în Italia cu contract de muncă. Cum as putea adaugă anii de contributii din ... (vezi toată discuția)
Munca in strainatate vechime in romania? VivieneV VivieneV Buna ziua, daca o persoana a lucrat in strainatate cu acte in regula cativa ani, aceasta perioada ii este recunoscuta in Romania? (vezi toată discuția)