In cazul in care nu am semnat contract cu unintate, in cazul meu cu ISU POMPIERI, ce as putea sa invoc. Am fost transferat in interesul serviciului de la Inspectoratul de Protectie civila - MApN la ISU MAI ca urmare a unificarii celor doua institutii. In MAI numai politistii au contracte incheiate militarii in speta pompierii si jandarmii nu au, de alt fel ca si la MApN cat am activat pana in 2000 nu siu sa fi semnat vreun contract....!? Nu imi aduc aminte, poate cand am terminat Sc. Mil. Nicolae Balcescu de la Sibiu...!?
Decebal58 a scris:
Drepturile nu se prescriu, atata vreme cat au fost ,,suspendate,,!!!!...nu induceti in eroare...
gheorghe3509 a scris:
Îmi place de domnul Cornel Vasile (consilier juridic), care repetă în toate intervențiile OG90/2017! Tipic pentru consilierii juridici! Dar de art 58, 66 și 67 din Legea 24/2000, ați auzit domnule consilier? Dar de Decizia 16/2015 a ÎCCJ? Sau, poate, de Decizia 23 /2005 a ÎCCJ? Nu sunt valabile? Guvernul poate încălca legile din țara asta cât vrea, prin suspendarea unui drept al unei legi abrogate (aduse la zero), asta nu înseamnă că el sau, dumneavoastră, dețineți și adevărul absolut sau că, poate, într-un timp relativ scurt sau lung, nu vor răspunde toți pentru ce fac astăzi... „Mâine” nu e departe!
Trecând peste, doamnă Elena și toți cei ce mai sunteți interesați, problema se pune dacă, atunci când ați depus actele, pentru ieșirea la pensie, s-a făcut și conform Legii 284/2010, sau conform Legii 153/2017! Astfel aveți și răspunsul! Dacă ați înaintat actele înainte de intrarea în vigoare a Legii 153/2017, înseamnă că era valabilă Legea 284/2010, cea care vă dădea dreptul la ajutoare! Dacă, în schimb, ați trimis actele după 01.07.2017, atunci se pare că șansele sunt oarecum minime, dar nu imposibile! Așa cum arătam mai sus, dacă aveți ultimul contract încheiat cu instituția iar, în el, prevede că părțile își vor respecta obligațiile conform reglementărilor în vigoare (cele de la data semnării contractului), atunci, poate cu un avocat bun... se poate!
În schimb, toți cei ieșiți cu Legea 284/2010 valabilă, nu stați și așteptați să vă dea cineva aceste drepturi, fără să le cereți în instanță! Nu uitați, conf. art. 67 din L284/2010 sau art 62 din L153/2017, drepturile neachitate și nereclamate în termen de 3 ani se prescriu! Probabil, pe asta se bazează conducătorii țării și ai instituției... Așa că, depuneți acțiuni, cereți-vă drepturile, cu cât mai multe cheltuieli de judecată! Poate acestea vor fi puse în sarcina ordonatorilor ce au refuzat să ceară bani pentru plata cestor drepturi!
Succes tuturor!