avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1290 soluții astăzi
Forum Activitate Janaina

Activitate Janaina

Se aplica si la punctele de trecere ale frontierei?
Multumesc, procesul a inceput in 2016 pentru venituri din 2016, castigat in 2020 si pus in plata incepand cu 2021. Mi se parea logic si normal sa se in calcul incepand de cand am incasat, adica din 2021 cand erau cele 12 luni luate in calcul, dar asta e... acum sunt in ccc in continuare pentru al doilea copil si am ramas cu indemnizatia de la primul, ceea ce iar nu este ok avand in vedere inflatia si celelalte preturi explodate. Sanatosi sa fim... cand e sa ti ia iti ia cu doua maini... de dat inapoi e mai greu si asa nu intelegi nimic din ei ca i da in 5 ani...
Mai stie cineva daca s-au mai aprobat normele de aplicare privind OUG 164/2022, In articolul de pe site scria ca Guvernul ar avea termen 02.08.2023. Multumesc!
Buna ziua, ma intereseaza si pe mine recalcularea indemnizatiei de crestere copil. In anul 2019 am obtinut o hotarare definitiva privind recalcularea unor drepturi salariale din perioada aprilie 2015- iunie 2016. Am obtinut plata diferentelor salariale prin sentinta definitiva in decembrie 2019 si incepand cu ianuarue 2021 s-a pus in plata aceasta hotarare, urmand sa se plateasca esalonat in 5 ani. In decembrie 2021 am nascut si in prezent am primit 3 transe respectiv in lunile ianuarie 2021, ianuarie 2022 si februarie 2023. Am solicitat reclacularea indemnizatiei de crestre copil, insa deocamdata nu am primit niciun raspuns. Spuneti-mi va rog ce sume ar trebui sa se ia in calcul la recalcularea indemnizatiei? Intre timp am ramas insarcinata din nou si urmeaza sa nasc in cursul lunii august. Pentru indemnizatia de crestere a copilului nascut in august ce sume s-ar lua incalcul? Ma puteti ajuta cu baza legala cu articolul exact? Multumesc!
Multumesc de raspuns. Am vrut doar sa stiu daca e legal...
Nu este vorba de mine, este vorba de vecina de sub mine care are contract de comodat pentru stabilirea sediului societatii nepoatei, fara acordul meu care sunt direct afectata(a luat semnatura de la alt vecin cu care nu are pereti comuni)Nu stiu daca ati vazut cealalta postare a mea privind lucrarile de amenajare ale apartamentului vecinei fara autorizatie de construire in urma carora mi au fisurat peretii. Doamna fenteaza legea grosolan si in mod repetat, apartamentul urmand a fi inchiriat.(inca nu a terminat amenajarile care au inceput de un an si 3 luni)
Buna ziua. As dori si eu sa aflu daca un apartament unde s-a stabilit sediul de firma in urma unui contract de comodat intre proprietar si societate mai poate fi si inchiriat in acelasi timp cu un contract de inchiriere, inregistrat la ANAF, incheiat intre propritar si o persoana fizica. Mentionez ca in plus apartamentul este obtinut prin credit ipotecar si in cartea funciara are interdictie de inchiriere.
Din pacate aveti dreptate... si din pacate de multe ori nu rezolvi nici cu avocatii nici cu instanta... Doamna are relatii si in justitii ca la inceput cand am discutat cu dumneai mi-a spus ca apartamentul il va inchiria unor magistrati, desi nu are drept de inchiriere ca e cumparat prin credit ipotecar. Doamna e intr-o continua ilegalitate. Mai are stabilit si sediu de firma in acelasi apartament si a fentat semnatura mea. A luat o semnatura de la o vecina care nu are niciun perete comun cu apartamentul ei. Oricum adun dovezi si in cel mai scurt timp posibil o actionez in instanta. Multumesc tuturor pentru sfaturi si sper sa nu traiti experianta mea neplacuta! O seara buna!
Revin si va spun ca nu stiu cat mai rezist... s-a implinit 1 an de zile de cand vecina de sub mine nu a terminat reno arile in apartament... doamna e certata rau cu legea si cu bunul simt! Ma las invinsa de sistemul putred. Azi am primit un raspuns in urma unei reclamatii depuse la ITM cu privire la muncitorii care efectueaza lucrarile in apartament. Va citez si va rog sa-mi spuneti ce parere aveti. Fac precizarea ca nu am solicitat date ci caracter personal doar am solicitat sa se faca verificari si sa mi se comnice masurile luate si daca au constatat nereguli. "Situatia semnalata de dvs. in petitia adresata instititiei noastre, a facut obiectul unor verificari din punct de vedere al relatiilor de munca. Avand in vedere confidebtialitatea informatiilor referitoare la actiunile de contro, precum si masurile de protectie a datelor cu caracter personal, nu va putem comunica elemente concrete referitoare la entitatile controlate sau la persoanele fizice care desfasoara activitate in cadrul acestor unitati." Astept pareri!
Am facut adresa cate IJC si am primit astazi raspuns: sesizarea a fost directionata catre primarie deoarece organele de control din cadrul primariei au obligatia sa urmareasca respectarea disciplinei in constructii si ca primaria va dispune efectuarea unui control si mi va comunica atat mie cat si IJC constatarile facute si masurile luate in termen pana la sfarsitul acestei luni.
Spuneti-mi va rog peretii crapati din cauza lucrarilor nu se incadreaza cumva la distrugere din culpa?
Blocul este construit in 1989.