Buna ziua. As dori si eu sa aflu daca un apartament unde s-a stabilit sediul de firma in urma unui contract de comodat intre proprietar si societate mai poate fi si inchiriat in acelasi timp cu un contract de inchiriere, inregistrat la ANAF, incheiat intre propritar si o persoana fizica. Mentionez ca in plus apartamentul este obtinut prin credit ipotecar si in cartea funciara are interdictie de inchiriere.
Firma a cui este? A dvs.? Se desfasoara activitate acolo, etc? Sunt necesare detalii. De pilda, in mod normal, daca ati inchiriat un spatiu (chiar si cu titlu gratuit, cum este comodatul), nu aveti cum sa mai inchiriati spatiul, inca o data, altcuiva, intrucat nu va puteti indeplini obligatia legala de a asigura folosinta spatiului pentru cel de-al doilea locatar si impietati si activitatea primului. Daca insa firma este a dvs, in anumite conditii, da, ati putea face cumva. Cat priveste interdictia la inchiriere, nu este neaparat un impediment absolut, ci in anumite conditii puteti solicita acceptul bancii.
Nu este vorba de mine, este vorba de vecina de sub mine care are contract de comodat pentru stabilirea sediului societatii nepoatei, fara acordul meu care sunt direct afectata(a luat semnatura de la alt vecin cu care nu are pereti comuni)Nu stiu daca ati vazut cealalta postare a mea privind lucrarile de amenajare ale apartamentului vecinei fara autorizatie de construire in urma carora mi au fisurat peretii. Doamna fenteaza legea grosolan si in mod repetat, apartamentul urmand a fi inchiriat.(inca nu a terminat amenajarile care au inceput de un an si 3 luni)
Am inteles, da stiu, problema dvs cu peretii crapati si restul, insa cu privire la cele expuse in acest topic nu aveti ce face dvs, adica comodatul respectiv (care este strict problema partilor din contract) il poate inceta maine prin acordul partilor (sau nu-l inceteaza pentru ca este acelasi lucru) si tot maine inchiriaza si apartamentul (iar in ceea ce priveste o eventuala interdictie la inchiriere pentru faptul ca imobilul este luat prin credit bancar, chiar nu vad a fi problema dvs). Pana la urma, dvs parca aveati o problema cu peretii crapati si cu anumite lucrari de amenajare incepute si neterminate, nu cu faptul ca proprietara inchiriaza sau nu apartamentul. Nu stiu, din acest punct ma depaseste discutia (in sensul ca, nu-i vad rostul).