avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale CHIRIAS SOLICITA cf si nr topo
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

CHIRIAS SOLICITA cf si nr topo

Buna ziua
Am un apartament dat in chirie fara forme legale
Acum acest chirias doreste sa isi deschida o firma de reparatii telefoane mobile si vrea ca sediul firmei sa fie locatia inchiriata de mine

Ce urmari pot surveni care sa ma afecteze in urma inmanarii nr de cf si nr topo?

multumesc
Cel mai recent răspuns: ELLABV , utilizator 11:58, 4 Noiembrie 2010
ca sa-si deschida firma trebuie sa aveti incheiat contract de inchiriere inregistrat la adm fin (daca sunteti pers fizica), iar dvs spuneti ca nu aveti
Consecintele deschiderii firmei de reparatii urmeaza sa le suportati dvs in calitatea de proprietar al spatiului
Atentie sporita in relatia cu asociatia de proprietari ,care poate sa impuna conditii de plata distincte la plata contributiilor lunare de intretinere
Daca inchiriati apartamentul pentru a fi locuit, chiar cu formele legale, va puteti opune sa fie sediu de firma. Trebuie atat acordul vecinilor cat si al d-voastra.
Care ar fi aceste consecinte?
Vizite de la garda financiara?
ceva taxe de platit?
in cazul in care firma nu isi plateste darile la stat am eu ceva de suferit?

multumesc
astept raspuns
- prin inchirierea spatiului,indiferent de forma de inchiriere: gratis(comodat) sau cu pret(inchiriere), se cedeaza folosinta spatiului.
Trebuie acordul vecinilor si a asociatiei(asociatie care daca are o hotarare a asociatilor poate sa va solicite sume in plus, la plata ).

Sediul unei societati - este element constitutiv si acolo urmeaza a fi cautata societatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere apartament Narcis Alexandru Narcis Alexandru Detin 2 apartamente la parterul unui bloc pe care vreau sa le inchiriez la diverse societati (contabilitate, servicii, avocati, etc). Intrebarea mea este daca ... (vezi toată discuția)
Firma apartament ContSters166949 ContSters166949 Un proprietar vrea sa primeasca chitanta de la asociatie cu cotele de cheltuieli pe firma. Este legal? Este Corect? (vezi toată discuția)
Infiintare pfa-coafor AdryanCalin AdryanCalin sediul social este acelasi cu sediul profesional? Vreau sa deschid un coafor,sediul social o sa fie acasa ptr ca sunt propietar.Voi inchiria un spatiu in care ... (vezi toată discuția)