avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Activitate Alone80

Activitate Alone80

Buna ziua,
am urmarit subiectul tratat si raspunsurile pentru ce este un subiect care ma intereseaza direct; totusi, nu inteleg cum poate fi legea atat de oarba ; exista dna consilier juridic Pintea cazuri dramatice din cauza dependentei de alcool(de la abandon de familii, la violenta si chiar tragedii );nu inteleg cum puteti fi atat de sterila in raspunsuri!!! domnul care a initiat subiectul chiar are o problema reala si ma asteptam ca pe acest site de consultatii sa primeasca macar niste repere , daca nu solutii;
Da, exista persoane care din cauza dependentei de alcool nu mai sunt normale, isi fac rau lor insisi si fac lor celor din jur,mai ales celor dragi; si Da, alcoolismul ,cand ajunge la un anumit nivel ar trebui declarat boala psihica si persoana pusa sub interdictie si internata fortat; si Da, ar trebui sa privim fiecare caz cu obiectivitate si sa incercam sa gasim solutii cat mai fiabile, dincolo de prevederile sterile ale unor legi de multe ori fara nici o corespondenta cu realitatea ;
imi pare rau!
Deci soluția data de Dvs este aceea de a plăti eu cheltuielile de întreținere ;
Însă , juridic , uzufractuarul culege fructele bunului, in acest caz folosință apartamentului ; eu in calitate de nud proprietar nu am dreptul de a folosi apartamentul, dar am obligația de a plăti cheltuielile de întreținere? Ceva nu se leagă ! Menționez ca impozitul pe apartament îl plătesc eu , dar întreținerea știam ca este in sarcina lui, nicidecum a mea.

Cabinet de Avocat "Dragos Barnea Madalin" a scris:

Are si uzufructuarul obligatii, insa intrebarea DVs era conturata de asa maniera, incat v-am raspuns ca in calitate de proprietar nu va puteti exonera de la plata...

Și uzufructuarul nu are nici o obligație?
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutați cu o soluție la următoarea situație : tatăl meu este alcoolic și nu și-a mai plătit întreținerea la apartament de 6 luni ; are o pensie mare, dar cheltuie toți banii pe băutura și are un anturaj de cea mai joasa speta( betivi, boschetari, prostituate, etc); acum câțiva ani l-am convins sa facă un contract de donație pentru apartament pe numele meu, pentru a nu risca sa pierdem apartamentul având in vedere starea lui și anturajul sau; bineînțeles, contractul este cu clauza de uz viager , fără clauza dm întreținere; pana nu demult îl mai convingeam sa plătească, dar apoi nu a mai plătit nimic; asociația de locatari vor sa recupereze creanța și vor sa ma dea pe mine in judecată , având calitatea de proprietar; având in vedere însă ca eu sunt proprietar nud și tatăl meu are dreptul viager de a folosi locuința și obligația de a plăti cheltuielile de întreținere nu se pot îndrepta împotriva lui si sa i se instituie poprire pe pensie?
Mulțumesc mult.