avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Activitate Alexandra G.I.

Activitate Alexandra G.I.

Dar cum ramane cu drepturile mele de consumator? Timp de 14 zile de la data achizitionarii sunt indreptatita sa returnez produsul si, eventual, sa platesc un anume procent din pret, daca este demonstrabila diminuarea valorii produsului respectiv. Obligatia principala in aceasta clauza este nereturnarea produsului, ori asta incalca drepturile de consumator, din punctul meu de vedere.
Clauza ar putea fi aplicabila dupa 14 zile, in caz de neplata, nicidecum la 5 zile de la achizitionare.
Cf, raspunsului dvs., vanzatorul este pe deplin indreptatit sa-mi opreasca in acest moment suma aceasta?
Buna ziua!
Am achizitionat acum 5 zile un aspirator in urma unei demonstratii la domiciliu. A fost o achizitie impulsiva si acum as dori sa il returnez. Din pacate, am platit un avans si am semnat un contract de vanzare care include urmatoarele: ''Cumparatorul, prin semnarea contractului, a contractat FERM produsele in cantitatea si la preturile descrise in prezentul contract, alegerea sa fiind DEFINITIVA. Cumparatorul poate solicita incetarea contractului fara daune catre vanzator numai pentru motive ce tin de culpa directa si exclusiva vanzatorului. In cazul in care cumparatorul renunta la produse dupa momentul livrarii, vanzatorul va retine platile efectuate de cumparator pana la data renuntarii, dar nu mai putin de 25% din valoarea totala a produselor contractate.''
Este legala aceasta clauza?
Ce riscuri exista in cazul neactualizarii documentelor firmei, in urma schimbarii sediului social in alt judet?
La incheierea unui contract, poate acest lucru sa-i afecteze validitatea? (Am modificat decat adresa firmei in antet, CUI si restul nu, desi s-au schimbat.)