avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Activitate GRYRazvan

Activitate GRYRazvan

Buna ziua ,
Doresc a infiinta un srl , de inceput eu ma voi ocupa de acte si tot eu o sa stau la vanzare.
O sa incep doar cu cafea , ceaiuri , ciocolata calda s.a
Pe parcurs doresc a avea si mancare , imi fac meniul dupa gustul clientului .
O sa fie punct fix pe spatiu privat ( mai am treaba cu primaria ? )
Pot fi si administrator si angajat la firma mea ?
Ce cod caen trebuie sa folosesc ?
Pentru a vinde mancare si cafea pe spatiul public sau privat , doresc a putea face si catering .

Va multumesc
Buna ziua ,
Doresc sa ma lamureasca cineva vizavi de situatia mea familiara.
Sunt 3 frati ambii din aceasi parinti , in ziua de azi doar mama mai este in viata. Cel mai mare a beneficiat de aproape toata averea familiei , cel mijlociiu a fost ajutat sa se mute la casa lui iar cel mic sta in casa parinteasca si are grija de mama. Din cand in cand au beneficiat cu totii de mici atentii , acestea fiind sume de bani sau bunuri materiale ( s a cumparat cate o masina pentru fiecare , dacia la acea vreme ) banii ramasi s au bagat in banca cu ideea ca se vor calcula mai tarziu dar nu s a mai ajuns acolo , fratele cel mare s a ocupat sa ii ramana lui suma de bani.
Cel mare s a ocupat din totdeauna de actele familiei ( terenuri ) au fost trecute pe numele lui cu ajutorul mamei presupun iar pensia mamei lor este virata direct in contul lui bancar.
Banii castigati din inchiriere si vanzare terenuri i a gestionat fratele cel mare pe parcursul anilor cum a dorit , a oferit o parte si fratilor lui ( asta cat a dorit el, o mare parte a tinut o doar el ) avand in vedere ca el s a ocupat sa se aranjeze pe viata cumparand din banii familiei apartament , casa , masinii si mai nou ultima parte a familiei a luat o pe toata si si a cumparat o pensiune (nu mai conteaza locatia ). Dupa achizitionarea pensiunii le a spus fratilor ca isi vor vedea partea de bani in timp , ceea ce nu se intampla nici dupa ani de zile ( au trecut 4 ani ceva de genul )
Problema acestei povesti este la fratele mic ( tatal meu ) cel care sta in casa parinteasca si singurul care mai are grija de mama , cel mare nu mai trece nici sa o vada ( a terminat o cu terenurile s.a ) cel mijlociu cunoaste situatia si nu vrea sa o vada .
Mama, cea de care are grija fratele mic , a fost mereu de acord ca actele terenurilor sa ii revina fratelui cel mare si daca vrea sa dea si fratilor lui bine , daca nu , nu.
Fratele cel mic , nu are nici un act pe numele lui iar casa parinteasca se asteapta a fii impartita la 3 dupa moartea mamei prin mostenire.
Fratele cel mic a avut din partea statului 1000 mp din partea statului ( de pe vremea lui Ceausescu ) pentru casa dar la mica intelegere a renuntat la el pentru a ramane la casa parinteasca ceea care credea la aceea vreme ca ii va revenii lui .
Deci , toata lumea a fost indreptatita mai mult sau mai putin egal inafara de tatal meu , cel care nu are acte nici in casa care locuieste de o viata si cel care are si cea mai multa grija de mama , fratii fiind de multi ani la casele lor .
In aceasta situatie , ce se poate face ca , casa parinteasca sa revina fratelui mic ?
Nu mai aduc vorba de banii care trebuiau sa beneficieze toti 3 in mod egal , ceea ce nu se poate pentru ca i a gestionat doar fratele cel mare
Se poate face ceva ?
Actele nu i se fac acum cat este mama in viata pentru ca nu se doreste din partea mamei..... iar cei 2 frati asteapta sa moara pentru a fi impartita si casa parinteasca , peticul de teren care v a ramane al tatalui meu nu v a fi vandut ci folosit pentru locuinta .
Va rog frumos sa ma ajutati , eu sunt baiatul fratelui cel mic si poate nu cunosc absolut toate detaliile. Mama fratilor este deportata de aceea si toate aceste terenuri.
Ce este de facut pentru a beneficia si tatal meu de casa parinteasca ? este si casa mea parinteasca..... nu vreau sa mi se ia fara drept
Va multumesc nespus de mult ca va acordati din timpul Dvs. aici pe site pentru a raspunde intrebarilor si a rezolva diferite situatii.
O zi buna in continuare