avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Activitate nellyy

Activitate nellyy

Va multumesc pentru mesaj,insa nu suntem dispusi sa riscam,deoarece stim ca vanzatorul are intentia de-a vinde intreaga proprietate,inclusiv casa.Deci daca ,gaseste un cumparator dispus sa ii ofere pretul cerut,sigur va vinde fara sa tina cont de precontract,daca CF nu este blocat.
Multumesc,acum este clar.
Revin cu o mentiune: proprietarul zicea la un moment dat ca pana se parceleaza lotul pe care ni-l dorim,el sa iasa din indiviziune(pt ca este proprietar impreuna cu sotia) si sa ne treaca pe noi? ar fi aceasta o solutie?.
Sa inteleg ca in cazul unui precontract ,notarul nu va bloca CF-ul? proprietarul va putea vinde terenul intreg la un alt client ?(orisicum el initial dorea sa vanda intreaga proprietate ,dar nu gasise client).
As dori sa cumpar un teren,mai precis o suprafata de 1000mp,insa deoarece proprietarul trebuie sa faca dezmembrarea aa cestei parcele,pt ca el are o suprafata mai mare,am ajuns la acordul de a-i da un avans printr-un precontract,urmand ca dupa ce se face parcelarea sa facem contractul final.Intrebarea mea ar fi,cum sau ce sa contina precontractul incat sa fie cat mai corect si fara sa am surprize..Ce documente va cere notarul ?.
Răspuns la discuția Dreptul la bursa medicala
Buna ziua.Stie cineva unde se depun dosarele pentru bursa medicala a prescolarilor?.
Răspuns la discuția cedare sau vanzare mostenire
As dori să știu ce drepturi am in aceasta situație și cum partajul nu este făcut la ce să mă aștept?. Mulțumesc.
Buna ziua.Rog raspuns pentru urmatoare situatie.Sunt verisori care au mostenit o casa ,deci casa are 2 proprietari.Eu doresc sa o cumpar,insa exista pareri diferite privitor la stabilirea pretului,astfel ca unul dintre proprietari,ezita sa isi vanda partea.
Exista posibilitatea ca cel care este de acord cu pretul stabilit,sa isi vanda cota de 1/2 din imobil?.
Nu va inteleg raspunsul dvs......este opusul celui pe care l-am primit anterior...adica sa inteleg ca daca nu ma ajuta o declaratie,inseamna ca sunt bun de plata ?.
Multumesc pentru acest raspuns....doresc sa corectez o eroare,pt ca tocmai ce ne-a vizitat locatarul care a suportat cheltuiala cu acoperisul,intrebandu-ne politicos...daca vanzatorul a lasat bani pentru acoperis(de parca noua ne-ar fi dator)...iar din discutia cu acesta am inteles ca acoperisul s-a facut in 2019,deci datoria nu este prescrisa.Insa nu inteleg de ce nu s-a indreptat in Instanta atunci cand proprietarul apartamentului cumparat,inca traia(mentionez ca acela a decedat si de la fratele care a mostenit apartamentul in baza certificatului de mostenire,am cumparat eu apartamentul).
Ma gandeam,ca pentru linistea mea,ca sa pot dormi noaptea......sa ma duc iar la notar si sa dau o declaratie ca nu am consimtit la momentul achizitionarii apartamentului,sa ii platesc eu datoria.Ar ajuta aceea declaratie ?.