Buna ziua.Am cumparat un imobil,iar la notar am avut supriza din partea vanzatorului sa vina cu o adeverinta de la Asociatia de Proprietari in care se specifica ca exista o datorie fata de un locatar care a reparat acoperisul blocului,lucrare care s-a facut undeva prin 2013,Doamna de la biroul notarial a fost nevoita sa mentioneze acest lucru in contract,cu care nu am fost de acord,insa notarul m-a convins si nu prea,ca nu are cum sa ma afecteze,pt ca este o datorie inainte de data contractului meu.Va rog sa imi spuneti daca pt faptul ca s-a specificat acest lucru in contract,ma poate obliga sa achit eu aceea datorie?.Multumesc.
Multumesc pentru acest raspuns....doresc sa corectez o eroare,pt ca tocmai ce ne-a vizitat locatarul care a suportat cheltuiala cu acoperisul,intrebandu-ne politicos...daca vanzatorul a lasat bani pentru acoperis(de parca noua ne-ar fi dator)...iar din discutia cu acesta am inteles ca acoperisul s-a facut in 2019,deci datoria nu este prescrisa.Insa nu inteleg de ce nu s-a indreptat in Instanta atunci cand proprietarul apartamentului cumparat,inca traia(mentionez ca acela a decedat si de la fratele care a mostenit apartamentul in baza certificatului de mostenire,am cumparat eu apartamentul).
Ma gandeam,ca pentru linistea mea,ca sa pot dormi noaptea......sa ma duc iar la notar si sa dau o declaratie ca nu am consimtit la momentul achizitionarii apartamentului,sa ii platesc eu datoria.Ar ajuta aceea declaratie ?.
Nu va ajuta cu nimic eventuala declaratie de cunoastere sau nu a debitului
Trebuia sa clarificati situatia anterior incheierii documentelor de transmitere drept de proprietate bun imobil
Nu va inteleg raspunsul dvs......este opusul celui pe care l-am primit anterior...adica sa inteleg ca daca nu ma ajuta o declaratie,inseamna ca sunt bun de plata ?.