avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contract de vanzare-cumparare imobil
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contract de vanzare-cumparare imobil

Buna ziua.Am cumparat un imobil,iar la notar am avut supriza din partea vanzatorului sa vina cu o adeverinta de la Asociatia de Proprietari in care se specifica ca exista o datorie fata de un locatar care a reparat acoperisul blocului,lucrare care s-a facut undeva prin 2013,Doamna de la biroul notarial a fost nevoita sa mentioneze acest lucru in contract,cu care nu am fost de acord,insa notarul m-a convins si nu prea,ca nu are cum sa ma afecteze,pt ca este o datorie inainte de data contractului meu.Va rog sa imi spuneti daca pt faptul ca s-a specificat acest lucru in contract,ma poate obliga sa achit eu aceea datorie?.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: nellyy , utilizator 15:13, 28 Iulie 2021
Daca nu ati preluat datoria nu va aparține.
Notarul nu avea cum.sa încheie contractul altfel.

Pare sa fie și prescrisa datoria.

Daca veți avea probleme cu asociația, legea va conferă dreptul de a apela la avocat și asociația sa va plătească avocatul daca va pierde procesul.

Claudiu Lascoschi - BUCUREȘTI
Ultima modificare: Miercuri, 28 Iulie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Multumesc pentru acest raspuns....doresc sa corectez o eroare,pt ca tocmai ce ne-a vizitat locatarul care a suportat cheltuiala cu acoperisul,intrebandu-ne politicos...daca vanzatorul a lasat bani pentru acoperis(de parca noua ne-ar fi dator)...iar din discutia cu acesta am inteles ca acoperisul s-a facut in 2019,deci datoria nu este prescrisa.Insa nu inteleg de ce nu s-a indreptat in Instanta atunci cand proprietarul apartamentului cumparat,inca traia(mentionez ca acela a decedat si de la fratele care a mostenit apartamentul in baza certificatului de mostenire,am cumparat eu apartamentul).
Ma gandeam,ca pentru linistea mea,ca sa pot dormi noaptea......sa ma duc iar la notar si sa dau o declaratie ca nu am consimtit la momentul achizitionarii apartamentului,sa ii platesc eu datoria.Ar ajuta aceea declaratie ?.
Nu va ajuta cu nimic eventuala declaratie de cunoastere sau nu a debitului
Trebuia sa clarificati situatia anterior incheierii documentelor de transmitere drept de proprietate bun imobil
Nu va inteleg raspunsul dvs......este opusul celui pe care l-am primit anterior...adica sa inteleg ca daca nu ma ajuta o declaratie,inseamna ca sunt bun de plata ?.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restantele la asociatie ale fostului proprietar bumbu bumbu Buna ziua , am si eu o intrebare la dvs, daca ma puteti ajuta . In luna decembrie 2012 am achizitionat un apartament , in momentul semnarii contractului de ... (vezi toată discuția)
Obligativitate plata datorii asociatie locatari (datorii facute inainte de dobandire bun) fax fax Buna ziua. Am cumparat in anul 2016 un apartament cu 2 camere (cu acte notariale, tot ce trebuie, legal...). Imi aduc perfect aminte ca in anul 2016 vechiul ... (vezi toată discuția)
Asociatia de locatari ank82 ank82 Buna ziua, Am intrat intr-o problema. Am cumparat un apartament prin prima casa. Contractui de vanzare-cumparare a avut la baza si o adeverinta de la ... (vezi toată discuția)