avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Asociatia de locatari
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Asociatia de locatari

Buna ziua,

Am intrat intr-o problema. Am cumparat un apartament prin prima casa. Contractui de vanzare-cumparare a avut la baza si o adeverinta de la asociatia de locatari prin care sustine ca vanzatorul nu are datorii la asociatie. Ulterior cand am fost sa dam la asociatie contractul si sa anuntam ca suntem noii proprietari mi-au data o veste care m-a lasat paff. FOSTUL PROPRIETAR ARE DATORII LA ASOCIATIE DE 200 milioane lei vechi. Acest apartament a fost adjudecat de vanzator. Executorul a dat bani bancii - pt ca primul proprietar avea, banuesc, credit ipotecar, si pt asociatie nu au mai ramas bani. Nu vreau sa ma trezesc ca o sa imi faca astia de la asociatie mie ceva. Sa inteleg ca asociatia a data in fals acea adresa? Oare sa dau in judecata asociatia pt redierea datoriilor? Nu as vrea sa ma duc in penal pt fals in acte oficiale. Nu as vrea sa le fac rau, dar in ultima instanta cand nu o sa mai am ce sa fac.... Si nici nu apare nici o sarcina la acest apartament. Ce ma sfatuiti ca as putea face? Nu vreau sa stau in pasivitate, as vrea sa pot dormi bine noaptea, pt ca nu mai dorm de ceva zile.
Cel mai recent răspuns: ank82 , utilizator 09:40, 27 Septembrie 2012
In situatia in care la achizitia apartamentului nu ati fost informat despre existenta de debite,dv sunteti exonerat de responsabilitatea platii sumei precizate cu titlu de restanta
Ultima modificare: Luni, 24 Septembrie 2012
gi-jane2, moderator
Multumesc frumos pt raspuns. La asta m-am gandit si eu, pt ca nu am avut cunostinta de aceasta datorie inainte de incheierea contractului, insa acea datorie va fi trecuta in dreptul apartamentului unde voi locui. Asta nu mi se pare normal. Ar trebui sa dispara de acolo si sa apar cu zero datorii. Nu stiu ce sa fac sa nu mai apara acea datorie in dreptul meu :( .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine plateste datoriile apartamentului adjudecat la licitatie? scolceag scolceag Am achizitionat un apartament prin intermediul executorului judecatoresc. Apartamentul a apartinut unei persoane care nu a mai putut si nici nu a mai vrut ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare cu clauza de habitatie mihaela=424 mihaela=424 In cazul unui contract de vanzare-cumparare cu clauza de habitatie, fara intretinere, daca vanzatorii acumuleaza datorii la intretinere, lumina, telefon ... (vezi toată discuția)
Ececutarea silita a unui aparatment adrian-c adrian-c Buna ziua, Am urmatoarea situatie: Daca vreau sa vand apartamentul (intrun bloc construit in 1980) prin intermediul unei agentii imobiliare sau direct, fara ... (vezi toată discuția)