avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită ececutarea silita a unui aparatment
Discuție deschisă în Executare silită

ececutarea silita a unui aparatment

Buna ziua,
Am urmatoarea situatie:
Daca vreau sa vand apartamentul (intrun bloc construit in 1980) prin intermediul unei agentii imobiliare sau direct, fara intermedierea prin agentie, trebuie sa fac dovada ca nu am datorii catre asociatia de proprietari sau fara sa am angajamentul scris al cumparatorului ca va prelua datoriile (art. 20 din legea 230/6 iulie 2007). Deasemenea notarul public nu poate intocmi actul de vanzare-cumparare fara certificatul fiscal. Cumparatorul si vanzatorul trebuie sa fie impreuna la intocmire actelor in fata notarului.
Intrebarea mea este cum de un executor bancar poate intocmi un act de adjudecare a unui apartamnt fara a avea certificatul fiscal si fara a avea adeverinta de la asociatia de proprietari. In baza coror articole un executor bancar nu trebuie sa respecte lege 230 /6 iulie 2007.
Este mai usoara dabandirea unui apartament prin executare silita decat prin legea 230?
Multumesc.#-o
Cel mai recent răspuns: ContSters152027 , utilizator 08:58, 24 Iunie 2010
pe executor nu-l intereseaza fiscalul su alte datorii inainte de adjudecare...
solicita doar un extras...pt ca ala e opozabil
dupa adjudecare este obligat sa notifice eventualii creditori..cum ar fi finantele si altii.. pentru a participa la distributia pretului obtinut din vanzarea la licitatie
Ultima modificare: Joi, 24 Iunie 2010
ContSters152027, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine plateste datoriile la intretinere? LastKid LastKid Buna ziua, Am cumparat un apartament de la banca, executat silit, am intrat de curand in posesia acestuia, dar am descoperit ca are datorii de aprox. 9000 ... (vezi toată discuția)
Cine plateste datoriile apartamentului adjudecat la licitatie? scolceag scolceag Am achizitionat un apartament prin intermediul executorului judecatoresc. Apartamentul a apartinut unei persoane care nu a mai putut si nici nu a mai vrut ... (vezi toată discuția)
Anulare act de adjudecare??? Tonyde Tonyde Buna ziua! De 5 luni de zile am primit Act de Adjudecare pt un apartament in care m-am si mutat. Am prezentat la Asociatie Actul de Proprietate, am fost ... (vezi toată discuția)