avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Anulare Act de Adjudecare???
Discuție deschisă în Executare silită

Anulare Act de Adjudecare???

Buna ziua!

De 5 luni de zile am primit Act de Adjudecare pt un apartament in care m-am si mutat. Am prezentat la Asociatie Actul de Proprietate, am fost luat in evidenta dar de atunci si pana acum adminstratoarea imi imputa pe lista de plata datoriile fostului proprietar.
Din informatiile primite de la executor si logic ar reiesi ca datoriile NU imi pot fi imputate mie de aceea am refuzat sa le platesc.

In primul rand sunt amenintat ca voi fi dat in judecata pt ca "datoriile neplatite se preiau" conform legii 230/2007.

In al doilea rand mi s-a zis ca datoria trebuia stinsa de cel ce a instrainat proprietatea si daca nu a facut asta Actul de instrainarea poate fi ANULAT.

1. Este adevarat ca trebuie sa preiau datoria fostului proprietar??
2. Se poate anula Actul de Adjudecare?
Cel mai recent răspuns: Tonyde , utilizator 15:56, 28 August 2013
Din legea 230/2007

Art. 20. - (1) Proprietarii care isi instraineaza apartamentele sau spatiile cu alta destinatie decat aceea de locuinta sunt obligati ca la intocmirea formelor de instrainare sa faca dovada achitarii la zi a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari.
(2) Notarii publici nu vor autentifica actele de instrainare fara o adeverinta din partea sociatiei de proprietari, care sa reprezinte dovada achitarii la zi a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari, eliberata in original sub semnatura presedintelui si a administratorului asociatiei de proprietari, cu precizarea numelui si prenumelui acestora, si cu stampila asociatiei de proprietari. Actele de instrainare incheiate cu nerespectarea acestei obligatii sunt nule de drept.
(3) In cazul existentei unor datorii catre asociatia de proprietari, instrainarea proprietatii se poate face numai daca se introduce in contract o clauza privitoare la preluarea datoriilor de catre cumparator.


Vizavi de art 20. la alin (1) .. proprietar e banca care a cerut vanzarea sau executorul desemnat de judecator in urma procesului intentat de banca??
La alin (2) se poate considera NOTAR= Executor judecatoresc??
La alin(3) nu am semnat niciun contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un proprietar are datorii la asociație, dar nu vrea să le plătească pentru că sunt ale celui de la care a cumpărat apartamentul. poate vinde fără adeverința de la asociație? c iancu c iancu Bună seara ! Vă rog frumos să mă lămuriți intr-o problemă . La vânzarea unui apartament este obligatoriu adeverința de la administrator ? ... (vezi toată discuția)
Executare silita fara instiintare asociatie proprietari? stelutamonica stelutamonica Buna seara, Ma confrunt cu urmatoarea problema:socrul meu este administrator la o asociatie de proprietari si a primit o instiintare cum ca unul din ... (vezi toată discuția)
Adeverinta asociatie anjinsan anjinsan Buna Ziua, Situatie:Un chirias, se muta in locul altui chirias si apoi solicita adeverinta de la asociatie din care sa rezulte ca nu exista debite restante ... (vezi toată discuția)